Polaris vrouwen verliezen seizoensopening tegen Terraveen

In de eerste competitieronde hadden de Polaris vrouwen, onder leiding van coach Ellen van Bree met assistentie van Mike Boudewijns, niet de gewenste en gehoopte start in de thuiswedstrijd tegen TFC uit Terraveen: 1-3 (26-24, 21-25, 20-25, 21-25).

Polaris kwam voor eigen publiek flitsend uit de startblokken met rake klappen en een goede service druk van de goed debuterende Pien Korbijn namen ze een 19-13 voorsprong. Aan het einde van de set maakte de thuisploeg het zichzelf weer moeilijk door enkele persoonlijk fouten, maar na 24-24 volgde toch nog een 26-24 setwinst

Ook in set twee liep het aanvankelijk op rolletjes, en de ploeg van Ellen van Bree bouwde een voorsprong van 13-7 op. Hierna nam TFC onverwacht de regie over door een prima verdediging en sterke aanvallen, wat resulteerde in een 16-17 achterstand. Daarna bleef het tot de 20 gelijk opgaan maar tijdens de big points boven de 20 kon de jonge Helmondse ploeg geen vuist meer maken, met als resultaat 21-25 setverlies.

Deze tendens zetten zich voor in set 3 en 4 waarin steeds een kleine voorsprong uit handen gegeven werd. Polaris speelde voorspelbaar, maakte simpele fouten, en ondanks regelmatig goed blokkerend werk van Fieke Vlamings, en aanvallende scores van Isa Swinkels en Pien Korbijn kon Polaris ook hier boven de 20 punten geen aanspraak maken op setwinst : 20-25 en 21-25.

Coach van Bree : “Ik heb hele positieve dingen gezien maar ook nog veel werk aan de winkel, met name in onze verdediging, plus de free balls die veel beter uitgespeeld moet worden.

Na afloop van de wedstrijd werd afscheid van middenspeelster Janneke de Vries die besloten heeft te stoppen met volleybal, ze gaat de komende 9 maanden als au pair in Madrid aan de slag. Met een mooi presentje en een traantje werd deze middag afgesloten.

Aanstaande zaterdag speelt Polaris een uitwedstrijd tegen Saturnus Uden 1, dat haar eerste wedstrijd met 3-1 won.