Polaris vrouwen winnen ook van Somas Activia 3
In de thuiswedstrijd tegen Somas Activia, de tweede wedstrijd in 3 dagen, startte Polaris niet overtuigend. In de loop van de wedstrijd kantelde de wedstrijd en konden de Helmondse volleybalsters toch nog een mooie 3-2 overwinning bijschrijven.
In de eerste set lieten de gasten uit St Anthonis met een sterke service  meteen de druk op Polaris, en daar had de thuisploeg zichtbaar moeite mee. Bovendien was de eigen service duidelijk onder de maat. Polaris miste de overtuiging in eigen kunnen en daar maakte Somas goed gebruik van, en daardoor ging de eerste set met 21-25 verloren.
In set twee had Somas in de beginfase van de set het initiatief en de voorsprong, echter Polaris knokte zich terug in de wedstrijd en het had op 18-18 het gaatje gedicht. Daarna was het toch weer Activia die op voorsprong kwam, regelmatig door eigen fouten van Polaris 20-23. Polaris kwam met hard werken nog dichtbij, maar kwam uiteindelijk net tekort: 23-25.
Polaris liet het echter daarbij niet zitten, en liet daarna zien wat het daadwerkelijk kan. De ploeg vecht zich knap terug in de wedstrijd en neemt direct in de set het heft in handen. De servicedruk lag hoger en er werd met meer lef gespeeld. Op 15-11 voorsprong nam Isa van der Kant de libero positie over van Anouk van Bree, en Van der Kant speelde een prima wedstrijd, met als resultaat setwinst met 25-18/
Dit gaf de ploeg nog meer vertrouwen en Suzy Naus was daarbij de grote aanjager, met een hele belangrijke rol in de wedstrijd. Blokkerend en aanvallend was ze goed op dreef maar ze nam ook duidelijk het hele team mee naar het niveau wat past bij het team. Via 13-6 wordt de set met duidelijke cijfers gewonnen : 25-13, een een 2-2 tussenstand.
In het begin van de vijfde set, de stand is dan 1-4, raakt de sterke Helmondse buitenaanvalster Iza Swinkels, flink geblesseerd, en breekt zo blijkt later haar pols. Een fikse domper voor het team en de jonge  Swinkels, die er nu lange tijd uit zal liggen. Ze wordt in deze set echter uitstekend vervangen door Fleur Korbijn, die meteen goed invalt, een hele knappe prestatie. Polaris knokt zich terug in de set, met een hoge servicedruk als basis en wisselt van kant met een 8-7 voorsprong. Polaris trok het spel steeds meer naar zich toe en weet de set heel goed af te maken via 15-12.
Coach Ellen van Bree : ‘Een wedstrijd met twee gezichten, waarbij we in set 1 en 2 de overtuiging missen van ons eigen kunnen. En set 3,4,5 waar we duidelijk wel laten zien wat we kunnen, en we passie en strijd laten zien, die altijd de basis dient te zijn.  Dus uiteindelijk een knappe comeback maar met zeker ruimte voor verbetering.’
Volgende week zaterdag 4 februari volgt de thuiswedstrijd om 19.00 tegen VC Velden