Politie Helmond zoekt eigenaren mogelijk gestolen fietsen

De Helmondse politie ontving afgelopen week een melding van een verdachte situatie op de Paterslaan. Een man maakte verschillende fietsen aan elkaar vast met een kettingslot. Al deze rijwielen – vaak met opengebroken slot – werden door de verdachte bij elkaar gezet in een fietsenrek. Toen de politie vroeg wat er gaande was, antwoordde de man dat hij de tien fietsen “gevonden” had.

Het vermoeden is dat het mogelijk gestolen fietsen zijn. Echter, geen van de fietsen staat geregistreerd als gestolen. In het politiesysteem staat geen enkele gevonden fiets geregistreerd als vermist of gestolen. De verdachte is wegens gebrek aan bewijs niet aangehouden. Zonder aangifte kan de politie niets doen. Mocht je jouw rijwiel op een van de foto’s herkennen, doe dan aangifte. Met een aangifte kan de verdachte alsnog aangehouden worden.

Oplossen
Politie Helmond benadrukt het belang van aangifte doen. “Als er sprake is van diefstal, zorg er dan voor dat je aangifte doet. Wij kunnen helaas niet altijd alle zaken oplossen, maar als we (vermoedelijk) gestolen spullen vinden kunnen we die wel terugbrengen naar de rechtmatige eigenaar. Daarnaast kunnen we overgaan tot vervolging van de verdachte”, legt de woordvoerder van de politie uit.

Contact opnemen
Mocht je een verdachte situatie zien en het idee hebben dat er sprake is van fietsendiefstal bel dan 112. Als je jouw fiets op de foto’s herkent, neem dan contact op met de politie en vermeld daarbij registratienummer PL2100-2024132843. Meld je via 0900-8844 of via politie.nl.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Frank van de Ven

Redacteur en verslaggever van Dit Is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *