Politie houdt fietscontrole op de Markt

Politie Helmond is vanmiddag al een tijdje bezig met een fietscontrole op de Markt. Eén persoon werd daarbij zelfs opgepakt.

De Markt in Helmond. Vooral met dit mooie weer een prima plek om te vertoeven. Met al die eetgelegenheden en hun bijbehorende terrassen. En waar het al járen verboden is om te fietsen en te brommen, laat staan auto te rijden.

Dat verbod houdt heel veel (brom) fietsers niet tegen. Die zien het als één grote wielerbaan, met mogelijkheid tot stoepje butsen en freewheelen. Of als een kortere route van ‘brug’ naar ‘wal’. Regelmatige, en zelfs dagelijkse controle, is dus eigenlijk hard nodig, maar gewoon niet mogelijk.

Vandaag dus wel. Politie Helmond houdt een fietscontrole op de Markt. Waarbij een paar minuten geleden dus één persoon is aangehouden. Volgens omstanders een gevalletje ‘grote mond’. Opvallend was dat ook de omstanders zelf een grote mond hadden richting de politie. En dat terwijl het duidelijk is dat dezelfde omstanders heel veel overlast ondervinden van het fietsgedrag.

DitisHelmond gaat navraag doen bij Politie Helmond over de opbrengst van vandaag.

[Foto: John Janssen]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *