Politie houdt verdachte aan, mede dankzij hulp van passant

De politie kreeg vandaag, maandag 31 mei rond 13.00 uur de melding om te komen naar de Stephanusstraat in Helmond. Een vrouw riep buiten dat iemand de politie moest bellen. De vrouw was in paniek. Eenmaal weer binnen in haar woning hoorden omstanders geschreeuw. Daarop belden enkele omstanders via 112 de politie. Toen die ter plaatse kwam, vluchtte de verdachte via de achterzijde de woning uit. Daar werd de verdachte opgewacht door een andere eenheid. De verdachte wist toch te ontkomen en vluchtte weg.

Een behulpzame passant zag de politie de achtervolging inzetten, twijfelde geen moment en gaf direct zijn fiets aan een agent. De politie meldt op social media dat de verdachte niet veel later, mede dankzij de fiets van de passant, aangehouden werd op een zandpaadje ter hoogte van de Troelstrastraat in Helmond. De verdachte werd aangehouden vanwege huiselijk geweld. Hij zou later gehoord worden door de teamrecherche Peelland.

De politie is nu op zoek naar de eigenaar van de fiets. “In alle haast hebben wij geen contactgegevens genoteerd van de behulpzame passant. Graag willen wij via deze weg in contact komen met de behulpzame passant die zijn fiets ter beschikking stelde. Wij willen de passant een passend bedankje geven.”

Bent of kent u deze passant? Bel dan de politie via 0900-8844 onder vermelding van het volgende registratienummer: PL2100-2021116948.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *