Politie rolt drugsnetwerk op in Helmond

Met de aanhouding van drie verdachten vandaag heeft de politie een netwerk van drugsdealers opgerold in het centrum van Helmond. De drie mannen zijn 24, 25 en 35 jaar oud en werden in hun eigen woning aangehouden.

De mannen zitten nu vast voor verder onderzoek en de politie laat weten dat ze niet uitsluiten dat er de komende nog meer arrestaties plaats zullen vinden. De aanhoudingen van vandaag zijn een nasleep van tientallen arrestaties die eerder dit jaar al plaatsvonden in een onderzoek naar drugshandel in Helmond.

Straatdealers

De politie startte eerder dit jaar een maandenlang  opsporingsonderzoek samen met het openbaar ministerie. Dat onderzoek bracht de drie mannen die aangehouden werden in beeld en liet zien dat zij voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het dealen in de binnenstad, maar ook daarbuiten. Ook leverden zij drugs aan andere dealers.

Controles

De gemeente heeft voor dit onderzoek controles uitgevoerd, daarbij zijn meerdere overtredingen geconstateerd. Zo was er sprake van adresfraude, strijdigheid met het bestemmingsplan en sociale verzekeringsfraude. Die constateringen worden nog verder onderzocht.

Politie onderzoek

Een onderzoek zorgde in oktober 2018 al voor zeven arrestaties voor drugshandel. Dat onderzoek werd begonnen naar aanleiding van overlastmeldingen, signalen van wijkagenten en ontvangen informatie over mogelijk handel in het centrum van Helmond.

Sindsdien houdt de politie, samen met partners de situatie nauwlettend in de gaten. Vooral de wijkagenten hebben daarin een belangrijke functie, omdat zij veel in het gebied rondlopen en veel dingen zien en horen. Zij zagen dan ook dat het dealen in de binnenstad weer zichtbaarder werd en de vandaag aangehouden verdachten kwamen naar voren als nieuwe hoofdrolspelers.

Meld het de politie

Met deze aanhouding denkt de politie het netwerk opgerold te hebben. Bij de zichtbare actie van vandaag waren zowel politie als het Openbaar Ministerie en de gemeente Helmond betrokken. Zij werken gezamenlijk aan een veilige binnenstad voor Helmond. Ook de inwoners van Helmond kunnen daarbij helpen.

Mocht u een verdachte situatie zien of heeft u vermoedens van criminele activiteiten, neem dan contact op met de politie. Telefoon 0900 88 44 of anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem 0800 70 00

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *