Politie vermoedt brandstichting vakantiepark Prinsenmeer

De politie bevestigt de berichtgeving in lokale media waarin vermeld wordt dat er sprake is van brandstichting op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Meerdere chalets vatte in de nacht van vrijdag op zaterdag vlam, waaronder een optrekje van parkeigenaar Peter Gillis zelf. Het sporenonderzoek is volgens een politiewoordvoerder ondertussen afgerond en nu volgt nog het nakijken van mogelijke camerabeelden.

Een houten chalet brandde vrijwel helemaal af, waarna het vuur oversloeg naar twee aangrenzende woningen die onbewoonbaar zijn verklaard. Behalve de chalets gingen ook een busje en een auto in vlammen op. De vuurzee trok veel bekijks en de rookwolken waren tot ver in de omgeving te zien.

De controversiële parkeigenaar annex tv-persoonlijkheid was tijdens de brand zelf niet aanwezig op het park en beweert “niks bijzonders gehoord of gezien” te hebben. “Ik ga binnenkort kijken wat de schade is”, liet hij het ANP weten. Of de parkeigenaar stappen kan en gaat ondernemen tegen mogelijke daders, weet hij nog niet. “Dat is koffiedik kijken op dit moment.” Gillis wil meewerken aan een eventueel onderzoek, maar geeft op voorhand aan “weinig vragen te kunnen beantwoorden.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Frank van de Ven

Redacteur en verslaggever van Dit Is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *