Politie zoekt belangrijke getuige in zaak woningoverval Helmond

De bewoners werden in april 2023 in hun slaap overvallen door drie gemaskerde, donker geklede personen. Ze knevelden het echtpaar en doorzochten het hele huis. Ze gingen er vandoor met geld, sieraden en een muntenverzameling. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag 13 april vorig jaar, tussen 04.30 en 05.00 uur.

Uitgebreid onderzoek van de recherche leidde op 22 mei 2024 tot de aanhouding van één van de verdachten: een 36-jarige man uit Helmond. De andere twee worden nog gezocht, maar mogelijk dat een belangrijke getuige kan helpen. Er is toestemming van de officier om deze getuige geblurd te tonen (zie foto hieronder).

De verdachte, ‘geblurd’ in beeld

De politie wil deze man heel graag spreken. Hij was ten tijde van de overval in de omgeving van de Pastoor van Leeuwenstraat en heeft de daders mogelijk gezien die bewuste nacht van 13 april. Hij draagt een opvallende blauwe jas en zwarte trainingsbroek met lichte bies op de zijkant.

Ben of ken jij de getuige op de afbeelding? Neem dan contact met ons op via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Je kunt ook direct hier het tipformulier invullen. 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *