Politie zoekt getuigen explosie winkel in Ameidestraat
Rond 03.30 uur vannacht ( 24-25 juli) was er een explosie bij een winkelpand aan de Ameidestraat in Helmond. De ontploffing veroorzaakte veel schade. Er vielen geen gewonden. De politie houdt rekening met een misdrijf en onderzoekt de toedracht van deze explosie. De recherche komt graag in contact met mensen die meer kunnen vertellen en/of camerabeelden hebben.

De politie ontving een melding over een explosie bij een winkelpand aan de Ameidestraat in Helmond. Bij aankomst van de politie was sprake van een brand in de winkel. De brandweer kreeg de brand onder controle. Een explosievendeskundige van de politie stelde na uitgebreid onderzoek vast dat er geen explosiegevaar meer was bij de winkel.

De ontploffing veroorzaakte veel schade aan het pand. De bewoners van een bovengelegen appartementencomplex zijn tijdelijk geëvacueerd door de brandweer. Deskundigen deden onderzoek naar de aard en omvang van eventuele schade aan de constructie van het appartementencomplex. Zij beoordeelden dat als voldoende stabiel. Daardoor kon het grootste deel van de bewoners al vrij snel terugkeren naar hun woningen. Dat geldt niet voor de bewoners van de woning boven het getroffen pand. Hun woning is aangetast door onder meer rookschade. Daarom zijn zij door de gemeente Helmond ergens anders ondergebracht.

Onderzoek
De recherche houdt in het onderzoek rekening met allerlei scenario´s waaronder die van een plofkraak of een gerichte, opzettelijke actie. Er lijkt namelijk sprake te zijn van braakschade.

Rechercheurs doen tactisch en technisch onderzoek op de locatie naar aanwijzingen en/of sporen die meer info kunnen opleveren over de toedracht van de explosie. Ook met behulp van buurtonderzoek proberen ze meer duidelijkheid te krijgen.

Getuigenoproep
De recherche komt graag in contact met mensen die informatie hebben over de ontploffing. Iets gezien en/of gehoord? Bel 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl Mocht iemand in bezit zijn van camerabeelden waarop mogelijk iets te zien is vraagt de politie die te delen.

Burgemeester Elly Blanksma

Burgemeester Elly Blanksma: “Vannacht zijn de omwonenden van Ameidestraat 5 opgeschrikt door een hevige explosie rond 03.30 uur. De mensen die in de buurt wonen zijn daar flink van geschrokken. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen, maar er is wel flink wat materiele schade.

Ook ik ben erg geschrokken. In de eerste plaats voor de omwonenden die vannacht rechtop in hun bed zaten. Voor hen was het een heel angstige situatie. Zij zijn goed opgevangen. Maar ook voor de eigenaar en de uitbater van het pand en de andere ondernemers in de Ameidestraat is dit heel ingrijpend. De politie zet alles op alles om uit te zoeken wat er precies gebeurd is. Dat onderzoek moeten we afwachten. Voor de betrokkenen is Slachtofferhulp beschikbaar. Ik ben vanochtend ter plaatse geweest en heb met verschillende omwonenden en ondernemers gesproken. Dat was heftig; de impact op alle betrokkenen is groot.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.