Politie zoekt getuigen ontploffing café Noord Koninginnewal

In de nacht van maandag op dinsdag 12 oktober werd de Noord Koninginnewal opgeschrikt door een forse ontploffing. Een café in die straat, liep hierbij forse schade op. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden die meer duidelijkheid kunnen geven over deze ontploffing.

Rond 01.30 uur werd een melding gedaan van de ontploffing, waarbij zware schade aan een cafépand is ontstaan. De gevel lag in stukken verspreid over de straat en het terras. Bij het café werden resten van zwaar vuurwerk en een brandversneller aangetroffen.

Eerder incident

De ontploffing volgt op een eerder incident van zondag op maandag. In die nacht werd geprobeerd ’s nachts een raam in te slaan. Ook toen is er iets in brand gestoken, maar de politie zoekt nog naar wat dat geweest is. Naar aanleiding hiervan ontstond schade aan de buitenzijde van het pand.

Getuigen gezocht

De politie zoekt mensen die meer weten over de aanleiding voor deze ontploffing, over degene die ’s nachts in de buurt van de ontploffing was, over de ontploffing zelf. Ook wil de politie weten waarom dit is gebeurd. Zijn er mensen die wonen in de omgeving en die een beveiligingscamera, of deurbelcamera hebben? Dan kan het ook zijn dat zij beelden hebben die kunnen helpen bij het onderzoek. Mensen die op hun camerabeelden iets opvallends zien worden gevraagd zich te melden.

Afzetlint gebruikt bij een afzetting van een gebied waar een incident heeft plaatsgevonden (foto: politie)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.