Politie zoekt getuigen straatrace Europaweg

De politie is op zoek naar getuigen van de vermoedelijke straatrace die zaterdagavond 3 juni rond 21.30 uur een ravage veroorzaakte op de Europaweg/Kasteel Traverse in Helmond

Getuigen gezocht

Het leek een scène uit een filmopname, de puinhoop die de hulpdiensten gisteravond aantroffen. Men vermoedt dat de oorzaak een straatrace is. Of hier sprake van is en hoe dit heeft kunnen gebeuren, wordt nog volop onderzocht door de politie. Ze zoekt getuigen van deze straatrace Dus, heb jij iets gezien, weet je meer of heb je beelden van de aanrijding of zelfs van wat eraan vooraf ging, neem contact op met de politie. Dit kan telefonisch met 0900-8844, via een online tip-formulier of anoniem.

Ervandoor

Eén auto met vier inzittenden klapte tegen de achterkant van een taxibus en vloog daarop in brand. Tot ontsteltenis van de omwonenden die meteen met brandblussers kwamen aanrennen. Een andere auto ging er, met uiteraard weer gevaarlijk hoge snelheid, vandoor. De politie zoekt dan ook dringend informatie over deze auto en zijn bestuurder.

Slachtoffers

Alle vier de personen in de betrokken personenwagen waren behoorlijk gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Het zijn allen mannen tussen de 16 en 33 jaar oud uit Helmond. De verwondingen van de Helmondse bestuurder van het taxibusje (56) en zijn passagier uit Tilburg (24) vielen gelukkig mee. Wel zijn zij voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Geen aanhoudingen

De politie is ter plaatse nog bezig met technisch onderzoek. Er is nog niemand aangehouden met betrekking tot het ongeluk, meldt de politie. Vermeld werd dat één persoon is aangehouden. Op het moment dat hulpdiensten druk bezig waren, volgde melding van een man die om de hoek overlast veroorzaakte. De Helmonder vernielde, vermoedelijk onder invloed, de ruit van een voordeur. Hij werd door de politie in de Oranjelaan aangehouden. De man werd tegen de grond gewerkt en meegenomen vanwege niet meewerken en beledigend taalgebruik. Hij had niets van doen met het ongeluk.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *