Politie zoekt getuigen van gewelddadige diefstal

De politie is op zoek naar getuigen van en/of informatie over deze diefstal met geweld: woensdagavond 6 april wordt een 19-jarige man rond 23.15 uur bij de Overloop/Deltaweg benaderd door drie à vier mannen in een donkere auto. Ze tonen interesse in zijn scooter en de mannen praten wat met elkaar. Tot het slachtoffer plotseling met een bijtende vloeistof, vermoedelijk pepperspray, in zijn ogen gespoten wordt.

Het slachtoffer voelt een brandende pijn in zijn ogen maar probeert nog weg te komen met zijn scooter. Hij rijdt richting de onderdoorgang Deurneseweg richting de wijk Rijpelberg. Door de hevige pijn in zijn ogen komt hij echter ten val. Na de val wordt door de dader(s) zijn scooter afgepakt en meegenomen.

Signalement

De daders gingen er met de scooter van het slachtoffer van door  in de richting van station Brouwhuis in Helmond. Hun signalementen: Dader 1 is een jongeman, ca. 17 jaar oud, lichte huidskleur, een normaal postuur en ongeveer 1.70 mtr lang. Deze dader had opvallend fel blauwe ogen en rechte witte tanden. Hij was gekleed in een (licht)blauw vest met lange mouwen en een zwarte broek.

Dader 2 was iets ouder, zo’n 18-19 jaar en had eveneens een lichte huidskleur, een dun postuur en hij droeg zwarte bovenkleding met een capuchon (die hij op zijn hoofd droeg) en eveneens een zwarte broek.

Getuigen

Weet je iets over de diefstal, heb je iets gezien of gehoord of beschik je misschien over camerabeelden die kunnen helpen bij dit onderzoek? Laat dan van je horen! Dat mag ook anoniem: 0900-8844.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.