Aanpak opvang vluchtelingen

De gemeenteraad heeft bijna unaniem ingestemd met het voorstel van de burgemeester en wethouders waarin de randvoorwaarden staan van hoe wij in Helmond vluchtelingen willen opvangen. Door nu zelf de regie in handen te nemen voorkom je problemen als de spreidingswet geldt voor gemeenten.

 

GroenLinks Helmond is ervan overtuigd dat het niet meer dan logisch is dat je je medemens bijstaat als dat nodig is. We hebben gezien hoe goed Oekraïense vluchtelingen zijn opgevangen door de stad. Ze worden betrokken bij projecten, jongeren leren de taal en ontdekken hoe mooi onze stad is.

Deze jongeren zijn niet anders dan de jongeren uit Eritrea, Afghanistan of Syrië. Het schetst een oneigenlijk beeld om het woord vluchtelingen steeds samen met de woorden onveilig en overlast in de mond te nemen. Tot op heden hebben de jongeren in de Torenstraat nog nooit voor overlast gezorgd. Mede dankzij de inzet van buurtbewoners, het COA en vrijwilligers.

Sanae Yahia, raadslid GroenLinks en actief als vrijwilliger bij WeCare Helmond: “Recentelijk was ik uitgenodigd op een feest georganiseerd door de jongeren die momenteel in de torenstraat wonen. Er is heerlijk gegeten, gelachen en we hebben taalspelletjes gespeeld. De jongeren vertelden vol trots over hun taallessen en wat zij het mooiste stukje van Helmond vinden. Zij doen echt hun best een hand uit te steken naar de stad. Om hopelijk nieuwe vriendschappen te creëren en van elkaar te kunnen leren.  En om, wie weet binnenkort, aan een fijne werkplek te komen.”

Deze jongeren zijn allang blij dat ze in een veilig land toevlucht hebben gevonden en zijn niet van plan dit geluk te riskeren. Laten we een open houding hebben tegenover deze nieuwe bewoners van onze stad. Ze met een glimlach begroeten als ze we op straat tegenkomen en ons best doen om de verschillen niet te zien als een probleem.
Belangrijke stukken:

Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op: info@groenlinkshelmond.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door GroenLinks Helmond

Wil je meedoen met GroenLinks Helmond? Dat kan. Verandering komt van alle dingen die we doen. Groot én klein. Alleen samen kunnen we Helmond veranderen.