Actie ‘Kom over de brug’ in Helmond

Zaterdag stond ‘Helmond voor 14’ symbolisch met een spandoek en flyers, bij de brug ‘Kasteel-Traverse’, om de landelijke politiek op te roepen om over de brug te komen ‘Helmond voor 14’ overhandigde precies om 14:14 uur een exemplaar van de analyse ‘Naar wie luistert de politiek’ aan wethouder Harrie van Dijk, plaatsvervanger van de wethouder van Sociale zaken Erik de Vries.

Tijdens de verkiezingen ‘beloofden’ bijna alle politici een hoger minimumloon. De mensen die ons land draaiend houden, de schoonmaker, de postbode, de medewerker in de thuiszorg en de callcenter medewerker, hebben dat nú nodig. Dus: kom over de brug! Er is een nieuwe regering nodig, die het minimumloon verhoogt naar 14 euro bruto per uur.

Naar wie luistert de landelijke politiek?
Met de analyse ‘Naar wie luistert de politiek’? brengt de FNV wetenschappelijk onderzoek naar de manier waarop besluiten tot stand komen. De analyse laat zien dat de politiek vooral luistert naar multinationals  en de rijkste 10% van Nederland, in plaats van naar de onderbetaalde werknemers die niet rond kunnen komen en naar de 70% van de Nederlandse kiezers die willen dat het minimumloon verhoogd wordt naar 14 euro.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door GroenLinks Helmond

Wil je meedoen met GroenLinks Helmond? Dat kan. Verandering komt van alle dingen die we doen. Groot én klein. Alleen samen kunnen we Helmond veranderen.