Brief van Mark Rutte aan de Nederlanders

Beste inwoner van Helmond,

Bijna een jaar is er nu corona in Nederland. En wat zijn we er allemaal klaar mee. Ook ik zou zó graag weer eens koffie drinken op een terras, of met vrienden naar de bioscoop. Of langsgaan bij al die ondernemers die we al jaren kennen en die nu zo hard moeten vechten om te overleven.

Wie loodst Nederland door deze crisis? En hoe kan ons land daarna sterker verder? Dat bepaal jij. Want binnenkort kun je stemmen. Dus voeren partijen nu campagne, dat hoort erbij. Maar dit is geen tijd voor het uitvergroten van verschillen. Het is tijd voor samenwerking en inhoud.

Daarom vat ik hier de hoofdpunten van mijn ideeën voor Nederland samen. Natuurlijk, eerst moeten we samen over de eindstreep van de coronacrisis. Gezond en mét onze banen en bedrijven.

Maar stemmen gaat óók over de komende jaren. Verder vooruitkijken dus. En dan zijn dit drie dingen waar ik mee aan de slag wil om sterker verder te kunnen als land.

  • Zorgen dat mensen werk hebben en onze economie weer gaat groeien.
  • De zorg versterken, ook om beter voorbereid te zijn op een volgende gezondheidscrisis.
  • Een sterke overheid, met een menselijk gezicht én de kracht om te beschermen.

Dit is in het kort wat ik wil. De complete versie vind je online. Deze crisis leert mij veel. Dat je niet ontkomt aan impopulaire maatregelen. Dat je fouten gewoon kunt erkennen als je ze maakt. Dat je leert van elkaar door te luisteren naar elkaar. Dus ga ik over mijn ideeën graag in gesprek. Met de collega’s van andere partijen.

Deel daar ook jouw ideeën. Want hoe moeilijk het ook is, hoe verschillend we het ook zien: we gaan er samen uitkomen. Dat geloof ik echt. En dat móét ook.

Want alleen samen kunnen we sterker verder.

 

Net als Mark gaat ook de VVD Helmond graag met haar inwoners in gesprek.
Heb je ideeën hoe het beter kan? Of nog beter wil je actief meewerken aan een beter Helmond en Nederland? Word dan lid van de VVD.

Voor een gesprek met de VVD Helmond  (via MSTeams, Zoom of gewoon bij je thuis) kun je een e-mail sturen naar Kennismakenmet@vvdhelmond.nl

 

Hopelijk tot snel!
Theo Manders namens de VVD Helmond.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VVD Helmond

De Helmondse VVD is het lokale gezicht van de grootste landelijke partij en maakt deel uit van het Lokaal Netwerk VVD Peelland.