Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos bezoekt Stiphout

Op uitnodiging van Helder Helmond raadslid Martijn Rieter bezocht Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos zaterdag de Helmondse wijk Stiphout. De voorman van de vernieuwingsbeweging, die gaat voor een aantal zetels in de Tweede Kamer, hoorde daar dat buurtbewoners tégen de komst van een gigantisch zonnepark zijn.

Rieter van Helder Helmond staat op plek 11 bij Code Oranje en daarom zijn de landelijke verkiezingen voor hem ook belangrijk. In het kader van de verkiezingscampagne nodigde hij De Mos uit in Helmond. “Stop met het bouwen van zonneparken en zet in op zonnepanelen op daken. Zo liggen op slechts tien procent van de bedrijfsdaken in Nederland nu zonnepanelen”, aldus De Mos. “Het afgelopen jaar kwamen er zestig zonneparken bij, en de komende jaren nog eens vierhonderd. Je hebt het dan over 28 vierkante kilometer extra zonnepark, de grootte van een stad als Leiden. Daar zit hé-le-maal niemand op te wachten. Ook Helmond niet”.

Door zonnepanelen op daken te leggen, valt er volgens Code Oranje, waar veel Brabantse partijen een samenwerkingsverband mee hebben, drie keer winst te behalen. “De energietransitie wordt gehaald, mensen krijgen een lagere energierekening en het landschap wordt niet vernageld”, aldus De Mos. Hij ziet ook in kernenergie mogelijkheden.

Fotobron: Code Oranje

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond