De VVD kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen Helmond 2022

De VVD kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen is vernieuwend en kan rekenen op brede steun van de leden.

Sterker verder

‘De lijst die bestaat uit 20 personen is een mix van ervaren mensen en nieuwe gezichten in de Helmondse politiek’, laat de partij in een persverklaring weten.  Afgelopen verkiezingen scoorden de liberalen 5 zetels en namen ze met één wethouder deel aan het college.  Men hoopt met veel nieuwe en sterke kandidaten in maart op minimaal 6 uit te kunnen komen. Niet voor niets draagt het verkiezingsprogramma de ambitieuze titel ‘STERKER VERDER’.

Lijsttrekker Theo Manders

Zoals eerder bekendgemaakt voert fractievoorzitter en historicus Theo Manders uit de wijk Dierdonk de lijst aan. De lijsttrekker zegt over de nu gepubliceerde lijst: Ik ben ontzettend blij dat we zo’n goede kandidatenlijst hebben weten samen te stellen met verschillende achtergronden, leeftijden, ervaring en spreiding over de stad. Daarnaast ben ik onder de indruk van de individuele kwaliteiten van de kandidaten en het enthousiasme dat ze uitstralen.’

Nadere kennismaking

De lijsttrekker wordt gevolgd door burgercommissielid Joyce Willems-Kardol, bedrijfsvoeringspecialist bij de Nationale Politie, veteraan, dierenliefhebber en ervaren politica uit de Provinciale Staten. Op derde plaats treffen we oud VVD bestuursvoorzitter Rob de Greef aan. Geboren en getogen in een Helmonds ondernemersgezin heeft hij zich gespecialiseerd in de regionale samenwerking van gemeenten. Plek 4 is voor Matijs Sneijers. Matijs is opgegroeid in Mierlo-Hout maar net als Joyce en Rob nu woonachtig in Brandevoort. In het dagelijks leven is hij manager administratie en in de fractie heeft hij zich de laatste jaren toegelegd op financiën, economisch beleid en Brainport Smart District.  Op de nummers 5 en 6 staan twee ervaren oudgedienden die hun sporen in de politiek inmiddels hebben verdiend. Het zijn voormalig ondernemer en wethouder van financiën, economie en arbeidsmarkt Serge van de Brug en raadslid Jeanne Janssen. Beide wonen in Stiphout. Jeanne heeft haar jeugd in de wijk Warande doorgebracht. Plaats 7 is voor het 21-jarige politieke talent Rick Koolen. Rick komt uit Brouwhuis en is een ambitieuze bestuurskundige in opleiding die de Helmondse politiek een frisse, jeugdige blik wil meegeven. Plek 8 wordt ingenomen door Gijs de Ruijter uit Stiphout. Met zijn bedrijfskundige achtergrond en ruime ervaring in de sport- en marketingsector wil Gijs van betekenis zijn voor onze stad. Carlo Vereijken uit Helmond-Noord bezet plaats 9. Hij zal als oud raadslid van een lokale partij en conciërge van het Jan van Brabant voor veel Helmonders geen onbekende zijn. Rob Michiels (10) kwaliteitsmanager in de beveiligingswereld, heeft als bewoner van Helmond-Oost de binnenstad en Brandevoort, Helmond in al zijn facetten leren kennen. De nummer 11 op de lijst is Bea van Hoof. De partij noemt haar ‘onze paarden-coach uit Mierlo-Hout’. Bea ziet het als een uitdaging om een brug te slaan tussen de inwoners en de gemeente. Op 12, 13, 14 en 16 treffen we met Christ Drouen (Hoogeind), Ellen Niessen (Warande), Hans de Greef (Stiphout) en Michael Akkers (Brandevoort) een aantal oude bekenden aan, zij stonden tijdens vorige verkiezingen ook al op de VVD-kandidatenlijst.
De resterende kandidaten op de lijst zijn:

15. Bryan Boshoven (Brandevoort, student bestuurskunde))
17. Henriette v.d. Most (Brandevoort, arts)
18. Erik van Gorp (Dierdonk, ondernemer)

Tot slot nog even aandacht voor twee prominente VVD-leden te weten voormalig wethouder Economische zaken, Sociale Zaken en Financiën Yvonne van Mierlo (Dierdonk) en de succesvolle Helmondse makelaar Guus Broeckx (Stiphout). Zij staan als lijstduwers op 19 en 20 en onderschrijven de vernieuwende koers van de partij die ze dan ook hun volledige steun willen geven.

 

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VVD Helmond

De Helmondse VVD is het lokale gezicht van de grootste landelijke partij en maakt deel uit van het Lokaal Netwerk VVD Peelland.