Eerste boomtuintje geopend!

Al heel wat inwoners zaten er op te wachten, maar nu is het geregeld: boomtuintjes! Onze wethouder Arno Bonte opende deze week officieel de eerste samen met Ine uit de Rijpelberg en Groei en Bloei Helmond. Je ziet ze steeds vaker: fleurige minituintjes rondom bomen. Ze zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook goed voor vogels en insecten als schuilplaats of voor voedsel. Je kunt zo’n boomtuintje zelf aanleggen en onderhouden. Hier leest u meer over hoe u dit kunt doen, met hulp ven de gemeente eventueel.

Zelf een boomtuintje aanleggen en beheren
Alleen, samen met de buren, of de kinderen van school? Meld je dan hier aan. Geef hierbij aan waar u het boomtuintje wil maken. De gemeemte kijkt dan of dit een goede plek is om een tuintje aan te leggen en laten je dat weten. Je krijgt dan meteen de basisregels en tips over hoe je het boomtuintje aanlegt en onderhoudt. Je krijgt van de gemeente een boomtuinbordje dat je in het tuintje kunt plaatsen. Met dit bordje voorkomt je dat de gemeente het tuintje tijdens onderhoud weer leeg maakt.

https://www.helmond.nl/boomtuintje 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door GroenLinks Helmond

Wil je meedoen met GroenLinks Helmond? Dat kan. Verandering komt van alle dingen die we doen. Groot én klein. Alleen samen kunnen we Helmond veranderen.