Eerste tien kandidaten PvdA Helmond

Het bestuur van de PvdA afdeling Helmond heeft het bovenste deel van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in concept vastgesteld. Met deze lijst wil de PvdA Helmond voortbouwen op de basis die is gelegd én vernieuwen. Doel bij de komende verkiezingen is om met een stevige vertegenwoordiging in de gemeenteraad te komen en via die weg bij te dragen aan een stad waarin het voor iedereen fijn samenleven is, nu en in de toekomst.

Concept-kandidatenlijst PvdA Helmond:

  1. Annegien Wijnands, Helmond-West
  2. Hans de Mare, Stiphout
  3. Hassana Kadaoui, Annawijk
  4. Erik Bakker, Brouwhuis
  5. Cindy Schouteren, Brouwhuis
  6. Bert Valentijn, Dierdonk
  7. Susan Verheij, Mierlo-Hout
  8. Libbe Kooistra, Mierlo-Hout
  9. Mirjam van der Pijl, Dierdonk
  10. Ruud van der Zanden, Helmond-Noord

 

Annegien Wijnands is beoogd lijsttrekker van de Helmondse PvdA tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Met Annegien weet de PvdA zich verzekerd van ervaring en deskundigheid in de politieke arena gecombineerd met vernieuwing als nieuwkomer in de gemeentepolitiek Helmond. Annegien Wijnands was eerder Statenlid namens de PvdA Brabant en wethouder in respectievelijk Nuenen, Dongen en Best. Momenteel is zij burgercommissielid van de PvdA-fractie en Programmamanager bestuurlijke weerbaarheid bij de Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland.

Met Hans de Mare op de tweede plek van de concept-lijst kiest de PvdA voor ervaring. Hans is de ervaren kracht op de achtergrond. Loyaal en deskundig, gewaardeerd om zijn gedegen werk en inhoudelijke kennis, binnen en buiten de fractie. Hans de Mare is architect en al jarenlang lid van de fractie van de PvdA Helmond, eerst als burgercommissielid en sinds 2020 raadslid.

Op de plekken drie tot en met vijf staat een aantal nieuwkomers. Hassana Kadaoui (werkzaam bij de Rabobank en actief bij Mansouri Gym) heeft het vermogen om in wisselende situaties de eigen persoonlijkheid en identiteit in te zetten, door in gesprek te blijven met de inwoners van de stad. Sleutelwoorden bij Hassana zijn energie en actiegerichtheid en ze heeft uitgebreide netwerken in onze stad.

Erik Bakker (pastor in Brouwhuis) is een netwerker met een links hart. Erik is een katalysator en een verbinder.

Cindy Schouteren (werkzaam bij Testen voor Toegang en de Super Sociaal) is een potentieel talent. Ze is nieuw in de politiek, maar haar drijfveren zijn duidelijk: ze wil mensen helpen.

Op de plaatsen zes tot en met tien staat een mix van bekende en nieuwe gezichten. Op plaats zes staat Bert Valentijn, op dit moment burgercommissielid van de PvdA Helmond. Op plaats zeven staat Susan Verheij, taalhuiscoördinator Bibliotheek Helmond/Peel. De ondernemer en voorzitter van de PvdA afdeling Helmond Libbe Kooistra staat op plaats acht. Op plek negen: Mirjam van der Pijl (werkzaam als lokaal assistent van Europees Parlementslid Mohammed Chahim, trouwambtenaar en actief bij onder andere het Kasteel van Sinterklaas en Stichting Speel je mee. Plek 10 is voor Ruud van der Zanden, bestuurslid Volkstuinen Delta, drager van de vrijwilligerspenning Helmond voor zijn inzet bij de wijkvereniging Haverveld, Bloem- en Paardenvelden.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond