GroenLinks Helmond presenteert top 10 kandidaten

Thomas Tuerlings voert de lijst aan. De top 4 bestaat verder uit zittend raadsleden Lara Tamarinof (duurzaamheid, jeugdvriendelijke stad), Bert van Sas (gezonde lucht, energietransitie en mobiliteit) en Desiree Meulenbroek (cultuur en sociaal domein). Zij willen zich nog eens vier jaar met hart en ziel inzetten voor Helmond.

Het team van GroenLinks Helmond wordt verder aangevuld met een aantal sterke, nieuwe kandidaten; Sanae Yahia, Tommie Niessen, Jeanette Hendriks, Rick Rijpers, Adenane Mahrou en Rebecca Smits. Met deze 10 kandidaten voert GroenLinks Helmond op 16 maart 2022 de kieslijst aan bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Deze betrokken en enthousiaste Helmonders willen zich na de verkiezingen verder inzetten voor het socialer en groener maken van Helmond.

Sanae Yahia (plek 5) is met haar 21 jaar een van de jongste kandidaten. Deze studente Bestuurskunde zet zich in voor ‘We Care Helmond’ om zo haar wijk leefbaarder te maken voor alle inwoners. Ze is gefocust op het belang van de jongeren in Helmond, voor hen wil ze vooral iets betekenen en daar heeft ze ook ideeën voor.

Helmonder van het jaar Tommie Niessen (plek 6) liep al langer rond met het idee om zich in te zetten voor zijn eigen stad. Het zorgen voor een ander en elkaar is iets wat hij ook breder wil doen naast zijn werk in de zorg. Ook duurzaamheid en een groene gezonde omgeving vindt hij heel belangrijk. Voor jong en oud.

Jeanette Hendriks (ondernemer, global goals en fairtradegemeente) en Rick Rijpers (student, klimaat) zijn voorgedragen voor plek 7 en 8. Hun rol als Burgercommissieleden is hen erg goed afgegaan het afgelopen jaar. Op plek 9 en 10 staan Adenane Mahrou en Rebecca Smits. Hun expertise ligt respectievelijk op het sociale en het duurzame vlak.

Mix

Door de goede mix van leeftijd, gender, achtergrond, woonwijk en expertise is het bestuur van GroenLinks erg tevreden over het voorstel van de kandidatencommissie.Op 18 december komen de leden weer bij elkaar en wordt het verkiezingsprogramma van GroenLinks Helmond 2022-2026 vastgesteld.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond