GroenLinks Helmond stelt vragen over het Stationskwartier

We zien mooie ontwikkelingen gaande in het Stationskwartier. En daar worden de bewoners van Helmond bij betrokken. Dat vinden wij heel fijn en goed.  We hebben een paar vragen gesteld over oa het Stationskwartier Festival en de ontwikkelingen in het gebied.

—————–

De gemeente werkt tussen Oranjekade en Suytkade aan een aantrekkelijk centrumgebied voor de sterk groeiende stad. Met een mooie mix van wonen, winkelen, werken en verblijven. Het Stationskwartier gaat hier een grote rol in spelen. Het station zelf is al in een nieuw jasje gestoken. De volgende stap is de ontwikkeling van het gebied eromheen. Daarvoor gaat de gemeente een plan maken, in samenspraak met bewoners, ondernemers en betrokkenen. Het Stationskwartier is het gebied dat het station, het centrum, de Kanaalzone en Suytkade met elkaar verbindt.  Zo kunnen we lezen op de website van de gemeente.

In juli zijn diverse straatgesprekken (op verschillende data en tijdstippen) gehouden om er achter te komen hoe Helmonders het Stationskwartier nu zien, wat ze missen in het Stationskwartier, wat er juist al goed is en wat ze graag zouden willen veranderen. GroenLinks is blij dat actieve betrokkenheid van  (toekomstige) inwoners, maatschappelijke organisaties, ondernemers, ambtenaren en alle andere belangstellenden wordt gevraagd hierbij. Zo kunnen ze samen met de gemeente werken aan een mooi Stationskwartier.

Op 29 september vindt er in de Cacaofabriek een Stationskwartier festival plaats. Een interactieve bijeenkomst waar je kennis met elkaar kunt maken en nieuwe ideeën worden gedeeld voor het gebied. De bijeenkomst is ’s middags van 13:00-17:00 uur.

Wij hebben de volgende vragen aan het college

  • Is er ook een avondsessie in de planning opgenomen, zodat belangstellenden (zoals bv ondernemers) die ’s middags niet aanwezig kunnen zijn ook een bijdrage kunnen leveren? En als deze niet in de planning is opgenomen, is het mogelijk dit alsnog te doen?
  • Hoe worden betrokkenen/belangstellenden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen?
  • Staan er nog meer participatie bijeenkomsten op de planning?
  • Wat de is tijdlijn voor de ontwikkeling van dit gebied?

 

Namens de GroenLinks fractie

Jeanette Hendriks

*foto uit het beeldarchief van de Gemeente Helmond

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door GroenLinks Helmond

Wil je meedoen met GroenLinks Helmond? Dat kan. Verandering komt van alle dingen die we doen. Groot én klein. Alleen samen kunnen we Helmond veranderen.