Helder Helmond: ‘GroenLinks negeert verkiezingsuitslag’

Met verbazing hebben we kennisgenomen van de beoogde nieuwe coalitie, waarin zowel de VVD als Helder Helmond wordt gepasseerd. GroenLinks zet in op een coalitie met zes kleinere partijen en negeert daarmee de nummers twee en drie. Het getuigt van weinig respect voor de verkiezingsuitslag, ook omdat er nooit inhoudelijke gesprekken met ons zijn gevoerd.

Helder Helmond heeft zich immer constructief opgesteld en evenals de VVD uitgesproken dat een coalitie met daarin de grootste drie partijen de juiste geste naar de kiezer zou zijn. Een groot deel van die kiezers wordt nu echter wel erg opzichtig gepasseerd. Maar GroenLinks heeft daar helaas maling aan.

Het ontbreken van enige inhoudelijke gesprekken doet vermoeden dat er met angst wordt gekeken naar ons succes. Het omzeilen van zowel ons als de VVD als verkiezingswinnaars lijkt een vooropgezet plan. Dat betreuren we ten zeerste. Niet in de laatste plaats omdat het vertrouwen in de lokale politiek tóch al bar en boos is.

Helder Helmond rest nu wederom een plek in de oppositie. Maar we zitten allerminst bij de pakken neer. Helder Helmond groeit, niet alleen in leden en zetels, maar ook als dé lokale partij van Helmond die we willen zijn. De komende jaren zullen we deze bijeengesprokkelde coalitie dan ook bijzonder kritisch gaan volgen. En over vier jaar? Dan worden we gewoon de grootste. Voor échte verandering.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"