Het Goud van Helmond

Dinsdag stemde de Helmondse gemeenteraad unaniem in met de gebiedsontwikkeling van Houtsdonk. Zo zorgen we ervoor dat Houtsdonk voor nu én in de toekomst een fijne en gezonde plek blijft om te wonen, werken en verblijven.

 

Wat vindt GroenLinks Helmond hiervan?
“Wij zijn enthousiast over dit plan. We hebben dan ook ingestemd met het voorstel. Als dit deel van Helmond de aandacht krijgt zoals het nu op papier staat dan hebben alle inwoners hier plezier van. Een mooie mix van verschillende woonsoorten voor een divers publiek met veel mogelijkheden voor doorstroming van senioren. En we lezen dat er veel aan participatie is gedaan, in goed overleg met een breed scala aan betrokkenen. Blijf in contact met de inwoners tijdens dit proces.En ja er zijn altijd risico’s, maar zonder je nek uit te steken bereik je niets. Waar wij nog expliciet iets over willen zeggen is de aandacht in de stukken voor de historie van het gebied. Wij waarderen het dat het verleden zo breed wordt meegenomen in de ontwikkeling naar de toekomst. Want we moeten zuinig zijn op het ‘oude’ en mooie dat Helmond nog heeft. Maar wel vooruitkijken naar problematiek en de mogelijkheden van de toekomst. We wensen de wethouders en ambtenaren veel succes bij de ontwikkeling van Houtsdonk.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door GroenLinks Helmond

Wil je meedoen met GroenLinks Helmond? Dat kan. Verandering komt van alle dingen die we doen. Groot én klein. Alleen samen kunnen we Helmond veranderen.