Kleine beetjes helpen!

Column
Ik spreek in Helmond regelmatig mensen, die zich zorgen maken over alle crisissen waar we inzitten. Corona, wooncrisis en nu weer de energiecrisis. De energiecrisis wordt zeker een onderwerp bij de programmabegroting, want het is maar de vraag of de subsidie van de overheid eerlijk gaat landen in de stad. Wat te denken van de Rijpelberg en Brouwhuis met de stadsverwarming.
We worden er allemaal wel eens moe van; al die crisissen. Wat kun je daar als individu tegen over zetten? Ik denk dan vaak aan een spreuk, waarmee ik ben opgegroeid. ‘Verbeter de wereld en begin bij jezelf’. Dat dit echt zo werkt, blijkt uit onze Helmondse inzet om het afval beter te scheiden. We zijn dat met elkaar zeer goed gaan doen!
Hierdoor kunnen we meer materialen hergebruiken en groenafval composteren. We hebben zo ons best gedaan, dat een forse prijsstijging in 2022 niet nodig is. Prima gedaan Helmond! Laten we met elkaar goed bezig blijven, ook als je het af en toe beu bent om met plastic, glas, papier en overige zooi in de weer te zijn.
Het loont voor de planeet en voor je portemonnee. En vooral niet doen wat ik op social media las, toen ik een tip zocht voor het schoonmaken van mijn frituurpan. De tip was: “Als hij vies is, gewoon weggooien. Wij doen dat twee keer per jaar.” Ja, als we zo bezig gaan, loopt de grijze bak wel heel vlug vol. En voor mensen die de smaak te pakken hebben. U kunt nog snel tot 22 oktober gratis de grote grijze container omwisselen voor een kleine.
Als GroenLinks hebben wij ons ingespannen om een succes van Diftar te maken. Met een motie hebben we aangedrongen op een oplossing voor het luierprobleem en op betere communicatie. Maar het zijn vooral alle Helmonders samen, die van het nieuwe Diftar systeem een succes hebben gemaakt. Ook bij mij aan de straat zie ik veel minder vaak de grijze bak staan.
Oké, misschien een beetje een flower-power-insteek, verbeter de wereld en begin bij jezelf, maar het kan wel het verschil maken. Als we allemaal iets doen om de wereld voor iedereen gelukkiger, plezieriger en gezonder te maken, komen we vooruit. Kleine veranderingen kunnen grote gevolgen hebben. En zo willen we als GroenLinks samen met de stad blijven bijdragen een gezondere, groenere en fijne omgeving om in te leven, te werken, en plezier te hebben.

Désirée Meulenbroek
Raadslid GroenLinks

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door GroenLinks Helmond

Wil je meedoen met GroenLinks Helmond? Dat kan. Verandering komt van alle dingen die we doen. Groot én klein. Alleen samen kunnen we Helmond veranderen.