Leonardusbuurt komt in actie!

Jarenlang wachten de bewoners van de Leonardusbuurt al op onderhoud en renovatie van hun woningen. Steeds weer zijn er plannen die dan weer veranderen of helemaal niet doorgaan.

Bewoner: “Ze maken wel plannen maar ze doen niks, ik geloof er niet meer in. Ze nemen ons niet serieus”.

Met de stijgende energieprijzen en de voor iedereen dalende koopkracht is het juist voor deze bewoners niet meer op te brengen. De afgelopen winter melden zich enkele mensen bij de SP Hulpdienst omdat ze de rekeningen niet meer kunnen betalen.

Wanneer dan ook nog je huis zo slechts is dat je door die kieren naar buiten kunt kijken, de gordijnen heen en weer gaan vanwege tocht, er schimmel op je muren zit waardoor je gezondheidsklachten krijgt, dan is het tijd om in actie te komen!

De SP heeft een buurtonderzoek gedaan, huis-aan-huis en we hebben met veel bewoners gesproken. Het kan zo niet langer!

Volksbelang heeft plannen voor renovatie, maar sommige woningen zijn pas in 2030 aan de beurt. Wij denken dat het sneller en eerder kan en moet!

 

Link artikel

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door SP Socialistische Partij Helmond

SP Helmond is opgericht in 1972. Met ruim 400 leden is de SP in ledental de grootste partij van Helmond. Het brede terrein waarop de SP actief is, maakt het voor vrijwel iedereen mogelijk om een steentje bij te dragen. Méér hulp is altijd welkom dus aarzel niet en doe mee! https://helmond-2022.sp.nl/