Mooie avond koopkracht

Maandagavond 14 november 2022 hadden we een goede discussieavond in het Annatheater in Helmond. Deze avond was onderdeel van de Kosten Omlaag-campagne van de SP.

Tweede Kamerlid Bart van Kent deelde zijn kennis en beantwoorde vele vragen uit het publiek.

Wat kunnen we nou doen aan de stijgende kosten? Hoe komt het nou eigenlijk? Het was toch al voor de oorlog in Oekraine zo? Komt het door asielzoekers? Het ligt toch aan digitaal geld? Hoe kan ik bezuinigen als mijn huis tocht? Wat doet de gemeente eigenlijk? En nog veel meer…..

Overal had hij een antwoord op. Het is echter geen makkelijk verhaal. Maar het kan echt anders!

Ook dat toonde Bart goed aan. We kunnen energiebedrijven nationaliseren (zet hier uw handtekening), we kunnen bedrijven en rijken eerlijk belasting laten betalen, we kunnen de lonen omhoog doen, we kunnen de huur verlagen, we kunnen het Eigen Risico in de zorg afschaffen, we kunnen belasting op energie en voedsel verlagen of afschaffen….. we kunnen heel veel!

We kunnen ook samen strijden voor het verbeteren van onze woningen. Dat deed de Leonardusbuurt de afgelopen maanden. Ze boden Bart het zwartboek aan en die beloofde het aan woordvoerder wonen in de Tweede
Kamer te geven.

Maar liefst 80% van de Nederlanders steunt het nationaliseren van de energie, maar in de Tweede Kamer steunt slechts 30% het. Dat toont aan dat partijen niet doen wat hun kiezers van ze verwachten…..of stemmen kiezers op de verkeerde aannames?

Kortom: Bart enorm bedankt voor een prachtige avond!

 

 

DitisHelmond maakte vooraf en mooie impressie: Impressie avond koopkracht DitIsHelmond

 

Link: Mooie avond koopkracht

 

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door SP Socialistische Partij Helmond

SP Helmond is opgericht in 1972. Met ruim 400 leden is de SP in ledental de grootste partij van Helmond. Het brede terrein waarop de SP actief is, maakt het voor vrijwel iedereen mogelijk om een steentje bij te dragen. Méér hulp is altijd welkom dus aarzel niet en doe mee! https://helmond-2022.sp.nl/