Nieuw College van Helmond

Het nieuwe College van Helmond is bekend! De SP zal ook een wethouder leveren, namelijk Erik de Vries.

De SP is blij met dit College want zij kiezen er voor veel van het goede beleid dat de afgelopen jaren is ingezet, door te zetten.
Het ambitie-akkoord gaat ook een stuk verder in bestrijding van tweedeling, aanpakken woningnood en verduurzaming.

De Helmondpas is een goede manier om iedereen mee te laten doen aan sport en cultuur. De bureaucratie verkleinen maakt dat mensen makkelijker hulp of ondersteuning kunnen aanvragen. De draagkrachtnorm gaat van 120% van het bestaansminimum naar 130% zodat meer mensen daar aanspraak op kunnen maken.

Ook de anti-discriminatieagenda en de verduurzaming zal, met name voor hen die het moeilijker hebben, een gunstig resultaat opleveren. Vergroening, verduurzaming, kortom een linkser College dan ooit!

Als SP zullen we blijven proberen dingen voor alle Helmonders te verbeteren en we zijn dan ook blij dat dit een ambitie-akkoord is en geen in beton gegoten coalitieakkoord.

Wij blijven dus opletten en wensen Gaby, Erik, Marita, Martijn, Harrie, Cathalijne en Arno heel veel succes!

Link: Nieuw college van Helmond

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door SP Socialistische Partij Helmond

SP Helmond is opgericht in 1972. Met ruim 200 leden is de SP in ledental de grootste partij van Helmond. Het brede terrein waarop de SP actief is, maakt het voor vrijwel iedereen mogelijk om een steentje bij te dragen. Méér hulp is altijd welkom dus aarzel niet en doe mee! https://helmond-2022.sp.nl/