Onze Helmonder in Den Haag

“Ga vooral stemmen”, is de oproep van oud-wethouder Paul Smeulders (GroenLinks), onze Helmonder in Den Haag. Dat het handig is om een Helmonder in de Tweede Kamer te hebben, bleek wel met het besluit over de ‘gifbuizen’ om Brandevoort. Toen Paul Smeulders hierover benaderd werd door bezorgde Brandevoorders, heeft hij met medewerking van D66 en het CDA in een motie ingediend om het tracé te schrappen uit de Nationale omgevingsvisie. Dit voorstel is aangenomen en hierdoor komt er geen gifbuisleiding dwars door onze Helmondse woonwijk.

 

Paul Smeulders staat achtste op de lijst van GroenLinks en is daarmee de enige Helmonder op een verkiesbare positie voor de Tweede Kamer. Hij heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor wonen, werk, sociale zekerheid en pensioenen. Dat zijn ook voor onze stad belangrijke dossiers. We willen een eerlijke stad en de tweedeling in de samenleving verkleinen. Iedereen moet mee kunnen doen, moet betaalbaar kunnen wonen en voor alle kinderen moeten er kansen zijn om hun talenten te ontwikkelen. En op de lange termijn betekent kansen voor onze kinderen ook, dat we zorgzaam moeten omgaan met de natuur en ons klimaat.

 

Als GroenLinks wethouder in Helmond heeft Paul Smeulders een start gemaakt voor het bouwen van een nieuwe wijk in Brandevoort bekend als Brainport Smart District (BSD). Dit is een uniek project dat landelijk veel aandacht krijgt. In deze wijk komt alles terug waar GroenLinks voor staat. Het wordt een mooie groene wijk met veel water, waar we gaan experimenteren met de deeleconomie: niet iedereen een eigen auto voor de deur, maar eentje die je deelt. En om de woningnood aan te pakken, gaan we hier snel tijdelijke woningen bouwen. GroenLinks vindt het belangrijk dat er in deze wijk een plek is voor iedere beurs.

 

Na vertrek van Smeulders naar Den Haag hebben onze GroenLInks wethouders, Antoinette Maas en Cathelijne Dortmans het estafettestokje overgenomen. Zij werken keihard om van Helmond een eerlijke, kindvriendelijke en groene stad te maken. Als je wilt dat onze Helmondse kinderen een eerlijkere toekomst krijgen, als je vindt dat welzijn van mensen nog belangrijker is dan welvaart, als je zorgen hebt over de klimaatveranderingen, stem dan voor meer toekomst. Stem voor Paul Smeulders: onze Helmonder in Den Haag.

Groen Links Helmond

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door GroenLinks Helmond

Wil je meedoen met GroenLinks Helmond? Dat kan. Verandering komt van alle dingen die we doen. Groot én klein. Alleen samen kunnen we Helmond veranderen.