Open brief aan de inwoners van de Leonardusbuurt

SP Helmond heeft samen met de actiegroep ‘Leonardusbuurt in actie’ een brief verspreid aan de inwoners van de Leonardusbuurt naar aanleiding van een gesprek dat heeft plaatsgevonden tussen de actiegroep, SP Helmond en de woningbouwvereniging Volksbelang.

Beste inwoner van de Leonardusbuurt,

Op 28 december heeft de actiegroep ‘Leonardus in Actie’ samen met SP Helmond een gesprek gehad met de directeur, Paul Terwisscha, en de buurtregisseur, Adil Lahrech, gehad. Dit gesprek is gebeurd naar aanleiding van de overhandiging van het zwartboek Leonardus op de actieavond van 10 november bij ’T Huukske.

Lees hier meer: Bewoners Leonardus bieden Volksbelang zwartboek aan!

Het was een goed en constructief gesprek waarin de woningbouw een aantal dingen heeft gezegd.

De woningbouw gaat een openbare avond organiseren voor alle inwoners van de Leonardusbuurt in Februari. Op deze avond zal het gaan over de renovatie van de huizen in de Leonardusbuurt.

Na een renovatie van een woning wordt geen huurverhoging doorgevoerd, tenzij de bewoner zelf kiest voor extra’s tijdens de renovatie. Bijvoorbeeld extra keukenkastjes.

Tijdens de renovatie van de woningen zullen ook badkamers, keukens en wc’s meegenomen worden als dit nodig is. Daarvoor wordt geen huurverhoging in rekening gebracht, tenzij u er zelf voor kiest om extra’s te laten instaleren tijdens de renovatie.

Ernstige gevallen die niet kunnen wachten op renovatie, zoals problematische schimmelvorming of andere gevaarlijke situaties. Moeten contact opnemen met Volksbelang via: info@volksbelanghelmond.nl of 0492 538 815.

De woningbouw heeft toegezegd bij ernstige gevallen persoonlijk langs te komen om samen een oplossing te zoeken om de situatie zo snel mogelijk te verbeteren. Naar aanleiding van het gesprek heeft de actiegroep en SP Helmond er alle vertrouwen in dat Volksbelang dit ook zal doen.

Mocht om wat voor reden dan ook Volksbelang niet reageren op uw bericht. Dan kunt u contact opnemen met SP Helmond via: Helmond@SP.nl. De SP kan namelijk persoonlijk contact opnemen met dhr Adil Lahrech via zijn 06 nummer. Meld uw probleem dus alstublieft bij Volksbelang, mocht dit niet helpen neem dan contact op met SP Helmond.

Het verzoek om de huren te verlagen en te bevriezen wordt door Volksbelang niet uitgevoerd. Met de bovenstaande afspraken kunnen we wel spreken van een succes. Het brengt namelijk zekerheid voor u als bewoner en voor de ernstige gevallen is er nu een mogelijkheid om deze situaties snel op te lossen.

De actiegroep samen met SP Helmond houden een vinger aan de pols of Volksbelang zich aan de afspraken houdt. Mocht dit niet het geval zijn, dan komen wij weer in actie samen met de Leonardusbuurt.

Samen hebben we dit gedaan, dit is jullie winst als buurt. Zonder jullie actie was er niks gebeurd en was de situatie niet veranderd. We mogen trots op elkaar zijn. De SP Heeft geholpen, maar het is echt jullie eigen verdienste.

Met strijdbare groet,

Actiegroep Leonardus
&
SP Helmond

Link: Open brief aan de inwoners van de Leonardusbuurt

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door SP Socialistische Partij Helmond

SP Helmond is opgericht in 1972. Met ruim 400 leden is de SP in ledental de grootste partij van Helmond. Het brede terrein waarop de SP actief is, maakt het voor vrijwel iedereen mogelijk om een steentje bij te dragen. Méér hulp is altijd welkom dus aarzel niet en doe mee! https://helmond-2022.sp.nl/