Opening verhalenspeeltuin Burgemeester Geukerspark in Helmond

In het park tegenover de Bibliotheek Helmond is een nieuwe Verhalenspeeltuin gerealiseerd. Een unieke plek in hartje Helmond waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Een speeltuin waar naast spelplezier ook taal, lezen en verhalen centraal staan.

De jeugd kan er klimmen, klauteren, glijden en spelen. De bibliotheek gaat een aanvullend educatief programma verzorgen. Op 11 mei was de officiële opening van de nieuwe speeltuin.
SP wethouder Erik de Vries en directeur Robin Verleisdonk van de Bibliotheek Helmond openden met de kinderen van de Silverster Bernadette school de verhalenspeeltuin.

Op deze plek was ooit een Experience World voorzien, daar was Erik de Vries in zijn tijd als raadslid voor de SP fel op tegen. (zie https://helmond.sp.nl/nieuws/2012/09/sp-tegen-komst-xperience-world-naar-havenplein)

Hij is dan ook zeer tevreden om te zien wat voor prachtig stadspark er nu gerealiseerd is waarbij de speelgelegenheden een waardevolle toevoeging hebben.

SP raadslid Dirk van Dam was aanwezig bij de opening en hoorde van veel buurtbewoners dat de verhalenspeeltuin al erg in trek was. Veel kinderen die spelenderwijs in aanraking komen met taal en verhalen is een mooi concept. De bibliotheek zal vaker gebruik maken van de verhalenspeeltuin als verlengstuk van de bibliotheek.

Op woensdag 8 juni 2022 is er een feestprogramma in de verhalenspeeltuin. Samen met Piep van de Biep spelen en plezier maken.

Kijk voor meer informatie op www.verhalenspeeltuin.nl

Programma:

https://www.bibliotheekhelmondpeel.nl/dam/LiteraireSpeeltuin/Verhalenspeeltuin/programma–8-juni-verhalenspeeltuin.pdf

https://helmond.sp.nl/nieuws/2022/05/opening-verhalenspeeltuin-burgemeester-geukerspark-in-helmond

Namens de SP fractie,

Dirk van Dam.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door SP Socialistische Partij Helmond

SP Helmond is opgericht in 1972. Met ruim 200 leden is de SP in ledental de grootste partij van Helmond. Het brede terrein waarop de SP actief is, maakt het voor vrijwel iedereen mogelijk om een steentje bij te dragen. Méér hulp is altijd welkom dus aarzel niet en doe mee! https://helmond-2022.sp.nl/