Talentlab voor jongeren in Helmond?

GroenLinks heeft een voorstel gedaan om als gemeente te kijken of er in de stad een talentlab voor jongeren kan komen die dreigen uit te vallen.

Kinderen die moeilijk hun plek vinden op school kunnen daar ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Zo kunnen we jongeren die het niet naar hun zin hebben op school en denken dat ze niets kunnen, zonder diploma van school (dreigen te) gaan én geen werk vinden, toch kansen bieden. Ook kunnen we voorkomen dat jongeren afglijden en de criminaliteit opzoeken door ze juist ruimte voor talent en perspectief’ te bieden.

Een goed voorbeeld van zo’n plek is Walhallab in Zutphen. Die creatieve jongerenwerkplaats heeft als motto ‘Er is niets dat niet kan bij ons’. Op een niet-schoolse manier kunnen ze er experimenteren met onder meer muziek, mode, kunst en techniek.

Wethouder Cathalijne Dortmans vindt ons idee goed passen in het beleid om tegen te gaan dat jongeren voortijdig school verlaten. ,,Voorkomen dat ze op de bank belanden in plaats van dat we ze er weer vanaf moeten halen.” Ze gaat kijken wat er mogelijk is in Helmond en laat dat later dit jaar aan de gemeenteraad weten.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door GroenLinks Helmond

Wil je meedoen met GroenLinks Helmond? Dat kan. Verandering komt van alle dingen die we doen. Groot én klein. Alleen samen kunnen we Helmond veranderen.