Twaalf deelnemers ontvangen certificaat Stadsleerbedrijf Helmond

Twaalf deelnemers aan het Stadsleerbedrijf in Helmond hebben het leertraject op weg naar een baan met succes afgerond. De meesten van hen hebben hun certificaat woensdagavond uitgereikt gekregen door wethouder Erik de Vries.

 

Vanwege de participatiewet hebben we in Helmond het Stadsleerbedrijf, een initiatief van voormalig SP-wethouder Nathalie van der Zanden, nu voortgezet door SP-wethouder Erik de Vries.

Bij het Stadsleerbedrijf werkt men aan het herwinnen van het zelfvertrouwen, door te luisteren naar de behoeften van de deelnemer, door hen daarin goed te begeleiden, maar ze wel vrij te laten in het tempo en de weg daarnaartoe. Elke deelnemer is uniek, heeft ook andere behoeften en dus is het creëren van perspectief voor iedere deelnemer per definitie maatwerk, dat noemt de SP “Werken volgens de bedoeling” dus doen wat nodig is om die persoon weer een perspectief te bieden zodat die mee kan doen in de maatschappij.

Voor de een kan dat zijn een opleiding voor de ander vrijwilligerswerk, of een betaalde baan voor de mensen die het lichamelijk en geestelijk aankunnen. De invulling van het meedoen moet in de handen liggen van de deelnemer zelf, de manier waarop is minder van belang. Meedoen in de maatschappij is namelijk meer dan alleen het hebben van een betaalde baan.

Afgelopen week berichtte het Eindhovens Dagblad over twaalf deelnemers die het certificaat hebben ontvangen.

Twaalf deelnemers ontvangen certificaat Stadsleerbedrijf Helmond | Helmond | ed.nl

Twaalf deelnemers ontvangen certificaat Stadsleerbedrijf Helmond | helmond.sp.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door SP Socialistische Partij Helmond

SP Helmond is opgericht in 1972. Met ruim 200 leden is de SP in ledental de grootste partij van Helmond. Het brede terrein waarop de SP actief is, maakt het voor vrijwel iedereen mogelijk om een steentje bij te dragen. Méér hulp is altijd welkom dus aarzel niet en doe mee! https://helmond-2022.sp.nl/