VVD, actief voor de Ouwe Sok Helmond

Dit weekend vraagt de organisatie  Ouwe Sok Helmond aandacht voor kinderen die opgroeien in #armoede. De gemeente en vele Helmondse organisaties, vriendenteams en politieke partijen zoals de VVD Helmond  werken daarom mee aan het wereldrecord Langste Waslijn met Sokken. De ‘Ouwe Sok’ zamelt met deze actie geld in om de 2.500 kinderen die in Helmond onder de armoedegrens wonen een onvergetelijk dag te bezorgen. Daarnaast worden er ook nog andere activiteiten georganiseerd om geld op te halen. Zo is er een veiling en zijn er workshops.

Op zaterdagochtend 2 april was de VVD aan de beurt om haar ‘sokje’ bij te dragen. De sfeer was prima en het was erg gezellig mede door de artiesten die volledig belangeloos optraden. Al het geld dat wordt opgehaald gaat trouwens voor 100% naar de kinderen onder de armoedegrens. In een moordend tempo hing ons team van 7 personen in 3 rondes van 20 minuten maar liefst 3000 sokken op. Onze beste tijd scoorden we in ronde 2 toen de scheidsrechters een tijd van 12 minuten en 40 seconden klokten voor het ophangen van 1000 sokken.

Wij willen de organisatie bedanken voor deze gezellige ochtend en hopen natuurlijk dat er veel geld wordt opgehaald voor de kinderen. Iedereen die er nog niet is geweest zouden wij willen oproepen om zondag 3 april alsnog van de partij te zijn op het Speelhuisplein in Helmond. Het allerleukste moment vindt plaats tussen 17.30 en 18.00 uur. Dan weten we namelijk hoeveel geld er is ingezameld én of het Guinness World Record verbroken is!

V.L.N.R ons ‘sokkenteam’ bestaande uit: Theo Manders, Gijs de Ruijter, Rob Michiels, Matijs Sneijers, Abe de Ruijter, Chris Sneijers en Nicole de Ruijter. 💪😉👍

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VVD Helmond

De Helmondse VVD is het lokale gezicht van de grootste landelijke partij en maakt deel uit van het Lokaal Netwerk VVD Peelland.