VVD Helmond: Digitale Inclusie voor Sterker Sociaal Beleid

In Helmond heeft Matijs Sneijers raadslid van de VVD een duidelijke mening gegeven over hoe we ons sociaal beleid kunnen verbeteren. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat iedereen goed met computers en internet om kan gaan, vooral ouderen en mensen die extra hulp nodig hebben. De VVD denkt dat dit heel belangrijk is voor de toekomst van onze maatschappij.

Volgens de VVD is het niet genoeg om alleen te zorgen dat mensen goed met elkaar omgaan. Het is ook belangrijk dat iedereen weet hoe hij of zij computers en internet moet gebruiken. Er zijn niet veel middelen en mensen om dit te doen, dus het is extra belangrijk.

De VVD wil dat we meer doen dan alleen praten over dit onderwerp: we moeten echt iets doen. Iedereen moet leren omgaan met computers en internet. Dit is belangrijk omdat we steeds meer online doen. Als iedereen dit kan, helpt dat de hele gemeenschap. Mensen kunnen dan makkelijker informatie en leermaterialen online vinden, wat ze helpt om meer te weten en bewuster te zijn.

De VVD maakt zich zorgen over mensen die het moeilijk hebben. Hebben zij genoeg hulp van anderen? De partij wil plannen maken om deze mensen sterker te maken en te zorgen dat ze goede sociale contacten hebben. Ook vindt de VVD het belangrijk dat er goed wordt samengewerkt, vooral bij moeilijke zorgvragen.

Er is minder geld van de overheid en de kosten worden hoger. De VVD wil slimme keuzes maken. Digitale vaardigheden zijn niet alleen belangrijk voor werk en sociale activiteiten, maar ook voor de gezondheidszorg. Door iedereen, inclusief ouderen en kwetsbare groepen, te leren omgaan met digitale gezondheidsdiensten, kunnen we de gezondheidszorg beter en goedkoper maken. Mensen kunnen dan bijvoorbeeld online een doktersafspraak maken of hun gezondheid bijhouden met apps.

De VVD ziet dit als een manier om de druk op de gezondheidszorg te verminderen en de zorg beter te maken. Dit is extra belangrijk vanwege de financiële problemen die we hebben. De partij ziet de nieuwe plannen als een kans om Helmond sterker te maken. Het doel is een gemeente die klaar is voor de toekomst, en een gemeente waar iedereen kan meedoen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VVD Helmond

De Helmondse VVD is het lokale gezicht van de landelijke partij en maakt deel uit van het Lokaal Netwerk VVD Peelland.