VVD: uitbreiding GLOW naar Helmond

Raad stemt volmondig voor mogelijkheid uitbreiding GLOW naar Helmond

Tijdens de laatste raadsvergadering van 2023 heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met De motie “Uitbreiding van GLOW naar Helmond” van VVD-raadslid Rick Koolen in samenwerking met D66, Helder Helmond, CDA en Mi Hellemonders. Deze motie weerspiegelt de ambitie van Helmond om een centrum te worden van kunstzinnige expressie en technologische innovatie. Het GLOW festival, dat kunstenaars, technologie en design samenbrengt, heeft al aangetoond een significante bijdrage te leveren aan de culturele en economische dynamiek van de regio. Met een mogelijke uitbreiding naar Helmond krijgt de stad nu de kans om zichzelf te profileren als een broedplaats voor creativiteit en innovatie.

Het enthousiasme en de unanieme steun van de gemeenteraad benadrukken de gezamenlijke visie om GLOW in Helmond te omarmen. De stad, bekend om zijn rijke culturele historie en groeiende interesse in kunst en technologie, is ideaal gepositioneerd om van dit festival een succes te maken. De motie roept ook op tot samenwerking met lokale kunstenaars, onderwijsinstellingen en bedrijven indien GLOW Helmond haalbaar is. Dit biedt een unieke kans voor het creëren van een programma dat zowel lokaal relevant als cultureel verrijkend is.

Het mogelijke GLOW festival in Helmond belooft niet alleen een spektakel van licht en creativiteit te worden, maar ook een platform voor lokale talenten en een impuls voor de lokale economie.

We zijn benieuwd wat de mogelijkheden en kosten voor Helmond zijn met betrekking tot een Helmondse GLOW. De lokale VVD is in ieder geval verheugd dat het college hiermee aan de slag gaat!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VVD Helmond

De Helmondse VVD is het lokale gezicht van de landelijke partij en maakt deel uit van het Lokaal Netwerk VVD Peelland.