VVD: Visie realistischer geformuleerd.

Tijdens de raadsvergadering van 28 september jongsleden heeft de raad ingestemd met de ‘Visie op deelmobiliteit’.  Het beleidsstuk was daarvoor al diverse malen besproken in de opinie- en adviesvergaderingen. Naar aanleiding van opmerkingen uit onder andere onze fractie zijn er wijzingen aangebracht in het oorspronkelijke voorstel. Hierdoor waren de voorstellen uiteindelijk minder ideologisch maar meer realistisch geformuleerd. Onze fractie heeft daarom (ondanks eerdere kritische geluiden) ingestemd met deze visie.

Wat waren voor ons de belangrijkste wijzigingen op de oorspronkelijke voorstellen?

  • In eerste instantie werd er volgens de VVD een onhaalbare ambitie geformuleerd om de plannen voor ‘2030’ te realiseren. Gelukkig is dit in de definitieve stukken vervangen door het meer realistische ‘2030/2040 scenario.
  • Ook het blijvende belang van de eigen auto wordt nu in de visie onderkend.
  • De voor de VVD Helmond onverteerbare verplichting voor projectontwikkelaars en ondernemers om deelmobiliteitsoplossingen aan te moeten gaan bieden is van de baan.
  • Deelmobiliteit wordt nu overgelaten aan de markt waarbij de gemeente er wel voor kiest om nieuwe innovaties te ondersteunen met een bedrag van maximaal €185.000,- . Op zich vinden wij dat een goede zaak omdat in het verleden al duidelijk is geworden dat nieuwe innovaties zo de kans kunnen krijgen zich te bewijzen.

Onze fractie blijft de uitwerking van de plannen met betrekking tot de deelmobiliteit met veel interesse volgen en hopen dat ze succesvol zijn. Maar we willen wel de vinger aan de pols houden. Dit soort innovatieve ontwikkelingen komen vaak moeizaam van de grond en mochten ze niet succesvol zijn dan moeten we ook durven ingrijpen.

Theo Manders
Raadslid VVD Helmond
Lijsttrekker GR’22

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VVD Helmond

De Helmondse VVD is het lokale gezicht van de grootste landelijke partij en maakt deel uit van het Lokaal Netwerk VVD Peelland.