GroenLinks legt uit: Waarom staan er zoveel verschillende posters op de verkiezingsborden

Sinds een aantal dagen staan de verkiezingsborden, ook wel trotters genoemd, weer op verschillende locaties in Helmond. Op deze borden staan de posters van de deelnemende partijen aan de Provinciale Staten verkiezingen en Waterschapsverkiezingen van woensdag 15 maart aanstaande. Voor de Provinciale staten doen er deze keer 20 partijen mee en voor de waterschapsverkiezingen respectievelijk 9 (Waterschap Aa en Maas) en 12 Waterschap de Dommel.

Bij gemeenteraadsverkiezingen en landelijke verkiezingen staan aan beide zijden van deze borden dezelfde posters van deelnemende partijen.

Nu er “dubbele” verkiezingen zijn staan op de ene zijde de posters van de partijen die meedoen met de Provinciale Staten verkiezingen (foto links) en op de andere kant de partijen die meedoen met de Waterschapsverkiezingen (foto rechts).

Provinciale staten

 

 

 

 

Maar waarom staan er zoveel verschillende maar ook zoveel dezelfde posters op de verkiezingsborden?

Er zijn partijen die aan beide verkiezingen mee doen. En daardoor kan het zijn dat hun poster, of een variant hierop, 2 of 3x op het bord staan. Dus zowel aan voor- als achterkant.

Maar er zijn ook partijen die zelf mee doen met de Provinciale Staten verkiezing en voor de Waterschapsverkiezing in een samenwerkingsverband meedoen. Zoals bv GroenLinks. Deze partij doet zelf mee met de Provinciale Statenverkiezing en voor de Waterschapsverkiezing werken ze samen met Water Natuurlijk.

Daarom staan er zoveel verschillende posters op de huidige verkiezingsborden.

Binnenkort krijgt u per post de lijsten met partijen en kandidaten voor beide verkiezingen thuis gestuurd.

*foto’s gemaakt door Jeanette Hendriks

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door GroenLinks Helmond

Wil je meedoen met GroenLinks Helmond? Dat kan. Verandering komt van alle dingen die we doen. Groot én klein. Alleen samen kunnen we Helmond veranderen.