Polonaise als onderdeel sponsorloop Mierlo-hout

Werkgroep Jeugd Mierlo-Hout organiseert ook dit jaar weer de Kindervakantieweek. Donderdag stond er een bijzonder onderdeel op het programma: een heuse polonaise met alle kinderen, begeleiders en carnavalsverenigingen. Vanuit Wijkhuis de Geseldonk trok de polonaise richting woonzorgcentrum Savant Alphonsus, om vervolgens via de achter- en voordeur weer op ‘t Kerkplein uit te komen en terug naar de Geseldonk. De polonaise was ook bedoeld als sponsorloop voor de Kindervakantieweek en Alphonsus. Natuurlijk was reporter Hans Choufoer ter plekke om verslag te doen.

Donderdag wisten bezoekers van de winkels op het Kerkplein in Mierlo-Hout niet wat ze zagen. Eén grote kindermassa trok onder begeleiding van volwassenen in de vorm van een polonaise over het Kerkplein. Wat had dat allemaal te betekenen?

Sponsoring

Het begon allemaal bij Wijkcentrum de Geseldonk. Daar stonden grote groepen kinderen te wachten op het seintje voor een wandeling naar woonzorgcentrum Savant Alphonsus op het Kerkplein. De jeugd werd begeleid door leden van de diverse carnavalsverenigingen, die, samen met Wijkmanagent Helmond, de sponsorloop mogelijk maakten. De sponsorloop was bedoeld om geld in te zamelen voor de Kindervakantieweek. Maar omdat medewerkers van Alphonsus een dag meehielpen, ging een gedeelte van de opbrengst ook naar Alphonsus zelf. Is dat nu niet mooi? De ene hand wast de andere hand, zeggen ze wel eens. En dit was daar een fantastisch voorbeeld van.

Via de achteringang

Rond de klok van 15.00 uur was het dringen geblazen bij de Geseldonk. Vanaf die plek wandelden de kinderen op hun gemak naar Alphonsus. Maar daar eenmaal aangekomen, kozen ze niet voor de voordeur. De kinderen hadden namelijk het ludieke idee om via de achteringang naar binnen te gaan en vervolgens door de voordeur weer naar buiten. Een waar bliksembezoek dus. Dat was ook een manier.

Indische middag

Diezelfde dag genoten de bewoners van Alphonsus ook van een Indische middag. De zusjes Martens (Double Trouble) brachten juist een mooi Indisch liedje ten gehore, toen zo’n driehonderd kinderen hand in hand langs de zaal liepen. De blije kindergezichtjes zorgden bij de bewoners voor de nodige hilariteit. Eenmaal buiten aanbeland werden de kinderen onder luid gejuich en applaus van de aanwezige ouders en grootouders onthaald.

Cadeautjes

Maar de kinderen lieten de bewoners van Alphonsus niet met lege handen achter. Want de bewoners kregen ook nog enkele spellen en een sjoelbak cadeau van de kinderen. Toen kon de middag écht niet meer stuk. Uiteindelijk keerde de polonaise weer terug naar de Geseldonk en togen de kinderen huiswaarts. Na een hele leuke en fijne middag!

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *