Door de stichting Openlucht Galeries Helmond werden zaterdagmiddag nieuwe foto’s gehangen in de Kamstraat en aan de Havenweg.

Bovendien ging de expositie “De Onderstroom” onder het viaduct onder de luchtbrug tussen Smalle Haven en het kasteel van start.

De expositie Topsporters in de Kamstraat wordt zo nu en dan uitgebreid. En omdat de stichting deze expositie vast aan de Kamstraat wil blijven verbinden, kwam ze in de knel met de Markante Helmonders. Daarom dat het bestuur besloot om deze te verhuizen naar een andere locatie. Die werd gevonden onder de luchtbrug aan weerzijde van het kanaal. In de vrijkomende vitrines in de Kamstraat komen nu wisselende exposities.

Zaterdag werden daar hockeyer Bob de Voogd en rolstoelatleet Amy Siemons aan toegevoegd.

Onder de luchtbrug achter de Smalle Haven werd de serie Markante Helmonders uitgebreid met Jan van de Meulenhof. Velen zullen zich van de Meulenhof nog kunnen herinneren als de nooit aflatende volksvertegenwoordiger in de gemeenteraad van Helmond (voor de CPN) en de belangenbehartiger van mensen die het moeilijk hadden. Hij deelt de vitrine met Jan Bungeners.

Kunstenaars Peter Vermeulen en Paul de Maat trapten af met de expositie. Op verschillende bijzondere plekken in Helmond zetten ze iets ludieks in scene en die scene werd op een foto vastgelegd.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *