Update: Postcodes 5703- 5704- 5709 weer warmtelevering

Vanochtend meldde Dit is Helmond dat de postcodes 5703, 5704 en 5709 geen warmtelevering ontvingen. Dit als gevolg van reparaties bij de opweklocatie van Ennatuurlijk. De lekkage is hersteld met naar verwachting eind van de middag volledige warmtegeleiding voor het hele gebied.

Ennatuurlijk meldde ons vanmiddag om 14.00 uur dat de reparaties gelukt zijn. De druk wordt nu opgebouwd. Daardoor is de warmtelevering weer in gang gezet. Het systeem warmt langzaam op. Aan het eind van de middag hebben alle bewoners weer warmte en warm water.

Postcodes 5703, 5704 en 5709 hadden vandaag vanaf 10.00 uur geen warmtelevering. Ennatuurlijk werkte aan een lekkage bij de opweklocatie aan de Achterdijk 42. Deze was mogelijk veroorzaakt door de stroomstoring van 19 januari. Als gevolg van deze lekkage moest zo spoedig mogelijk een noodreparatie worden uitgevoerd.

Bewoners van de gebieden 5703, 5704 en 5709 ontvingen vanochtend een e-mail van Ennatuurlijk met betrekking tot de storing. Zij zijn persoonlijk op de hoogte gesteld van de updates.

De reparatiewerkzaamheden startten rond 9.00 uur. Vanaf 10.00 uur volgde de onderbreking van de levering van warmte en warm water. Dit duurde tot ongeveer 14.00 uur. Het opwarmen van het hele systeem voor het hele gebied duurt waarschijnlijk tot 18.00 uur.

Voortgang over deze storing via www.ennatuurlijk.nl/storingen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Dit artikel heeft 3 reacties

 1. Andre Hof Reply

  Nou 1400 geweest, hier nog steeds bevroren water uit de warme kraan.

  • DitisHelmond Helene Ermens - Redactie Reply

   Beste André,
   We hebben intussen een update geplaatst. Hoewel de reparaties gelukt zijn, duurt het nog een paar uur voordat het hele systeem is opgewarmd. Ennatuurlijk verwacht dat eind van de middag iedereen weer warmtegeleiding heeft.

 2. Peter van den Beukel Reply

  Kraanwater begint al warmer te worden, dus het wordt wat warmer in huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *