Potje met geld voor ideeën Helmondse jongeren

Helmondse jongeren bruisen van de ideeën om hun stad leuker te maken. Dat bleek afgelopen woensdag wel tijdens de brainstormavond die CultuurContact hield in theater Het Speelhuis. Geen saaie vergadering, maar een gezellige bijeenkomst, met pizzapunten en muziek. En het blijft niet bij plannen maken alleen. Want de gemeente Helmond heeft een potje met geld om ze ook echt uit te kunnen voeren.

De ongeveer veertig jongeren tussen 15 en 27 jaar die de avond bezochten, werden hartelijk verwelkomd door de Helmondse dragqueen Miss Moraaa. Daarna gingen ze in groepjes aan de slag om mooie plannen te bedenken voor Helmond. Het ene idee bleek nog creatiever dan het andere.

Chillen

Jongeren geven aan niet alleen zuip- en feestplekken te willen, maar juist ook plekken om rustig te kunnen chillen. Ook een heuse karaoke-bar ziet de jeugd wel zitten. Samen kletsen, een film kijken en gamen vinden ze belangrijk, lekker en betaalbaar eten ook. Bijvoorbeeld door studentenkorting of foodtrucks in leegstaande panden te zetten. Een ander belangrijk punt: ook jongeren onder de 18 en jongeren met een beperking zouden in Helmond uit moeten kunnen gaan. En dat tegen betaalbare prijzen.

Meer activiteiten

In Helmond moeten ook meer dingen te doen zijn, vinden de jongeren. Straatvoetbal, dansen, yoga, rapbattles, muziek maken, noem maar op. De stad kan volgens de ‘brainstormers’ ook best een kunstfestival met workshops gebruiken, waar ieders talent uit de verf kan komen. En als klap op de vuurpijl: ergens in de stad zou een plek moeten komen waar jonge kunstenaars hun werk kwijt kunnen.

Uitgaansleven

Ook horecaondernemer Geert Blenckers was woensdag van de partij. Hij is een van de begeleiders die deze avond aanwezig is om te helpen bij het onderwerp ‘uitgaansleven’. “Ik ben in het verleden naar veel van dit soort avonden geweest. Maar uit geen enkele kwam zoveel waardevolle input als deze. De jongeren hebben super veel goede ideeën, waar ik echt iets mee kan. En hier stopt het niet, hier begint het pas”, aldus Blenckers.

Foto: CultuurContact

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *