‘Praatjesmakers’ voor persoonlijk contact met ouderen

Praatjesmakers is een initiatief om één-op-één met ouderen (65+) in gesprek te gaan. Aan de hand van een aantal onderwerpen worden ouderen aan mensen met dezelfde belangstelling gekoppeld. Een koffertje met materialen helpt om de praatjes op gang te brengen. Klikt het goed en is er voldoende gespreksstof, dan kunnen ze samen meer ‘praatjes’ maken. Praatjesmakers begint in de Week tegen Eenzaamheid op 4, 5 en 7 oktober op drie locaties in Helmond.

De praatjes worden gehouden bij de ouderen thuis of op een afgesproken plek ergens in de stad of in de wijk. De onderwerpen zijn: muziek, geschiedenis van Helmond, spelletjes, knutselen en wandelen (Ommetjes). In de toekomst kunnen afhankelijk van de vraag van ouderen, meer onderwerpen worden toegevoegd.

Kennismakingsbijeenkomsten

Om Praatjesmakers te lanceren, worden drie bijeenkomsten in drie verschillende wijken in Helmond georganiseerd. Samen met jongeren van We Care gaan de eerste ‘Praatjesmakers’ van start. Zin in een praatje, benieuwd naar de materialen, of belangstelling om mee te doen? Belangstellenden kunnen binnenkomen en meteen ‘Praatjes’ maken.

Waar en wanneer?

  • Maandag 4-10 van 15.30 tot 17.00 uur in De Fonkel
  • Dinsdag 5-10 van 15.30 tot 17.00 uur in De Westwijzer
  • Donderdag 7-10 van 15.30 tot 17.00 uur in De Brem

Om een idee te hebben van het aantal mensen, graag even aanmelden: aandachtvoorouderen.helmond@gmail.com.

Aandacht voor ouderen

Praatjesmakers is een initiatief van de werkgroep Aandacht van Ouderen. Deze werkgroep bestaat uit CultuurContact / Lang Leve Cultuur, Jibb+, LEVgroep, ouderenbonden en zorginstellingen. Samen organiseren die activiteiten voor ouderen om elkaar te ontmoeten, nieuwe ervaringen op te doen, leuke of leerzame dingen te ondernemen en informatie uit te wisselen. Dit voorkomt en beperkt eenzaamheid onder ouderen.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *