Première van NBE en jongNBE in het Speelhuis

Op zondag 21 maart spelen het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) en het jongNBE hun nieuwe programma Unlocked. De voorstelling gaat deze zondagmiddag om precies 15.00 uur vanuit Theater Speelhuis Helmond en nog twaalf andere theaters tegelijk in première via een livestream op Facebook.

Een ongekende samenwerking startte met de grote gastvrijheid van de Philharmonie in Haarlem, die haar sfeervolle Grote Zaal drie dagen lang ter beschikking stelde voor de opnames van dit unieke programma. Niet alleen TivoliVredenburg in Utrecht zet op 21 maart al haar digitale kanalen wijd open voor livestreaming, maar ook twaalf andere theaters, waar het NBE zo graag speelt, delen op hetzelfde moment Unlocked met hun NBE-fans: Philharmonie Haarlem, Zuiderstrandtheater Den Haag, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Concertgebouw De Vereeniging Nijmegen, De Oosterpoort – SPOT Groningen, Podium Mozaïek Amsterdam, Cultura Ede, Parkstad Limburg Theaters Heerlen, Musis Arnhem, Theaters Tilburg en Chassé Theater Breda.

Unlocked

Drie dagen lang trok een losgeslagen jongNBE samen met het NBE alle registers open. Jonge honden en ervaren programmamakers, Vivaldi, Piazzolla en muziek uit de Balkan niets was te gek, alles was mogelijk. Met een eclectisch programma Unlocked als resultaat, waarbij het jongNBE en het NBE elkaar tot nieuwe hoogtes brachten

Foto: Peter Lodder

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Het Speelhuis

Het Speelhuis laat zich zien vanuit een markant gebouw in het centrum van Helmond. Een prachtige oude kerk is omgebouwd tot het nieuwe theater.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *