Presidentswissel bij de stadsharmonie Phileutonia

Op zondag 3 oktober 2021 vindt bij de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia een presidentswissel plaats. De huidige president, officiële titel van de voorzitter van deze muziekvereniging, de heer Wim Hillenbrink draagt op deze dag zijn functie, over aan de heer Bert Jansen.  Deze is daarmee de 22e  president van de vereniging.

Bert Jansen

Bert Jansen is al ruim 40 jaar betrokken bij Phileutonia en sinds 25 jaar lid van de Raad van Commissarissen. In 1983 was hij nauw betrokken bij de aankoop van het verenigingsgebouw aan de Kanaaldijk NW 27B.  Met de aankoop van dat gebouw werd destijds eindelijk een perfecte ruimte gevonden waar permanent gerepeteerd kan worden, waar instrumentarium en archief veilig kunnen worden opgeborgen, waar meerdere leerlingen tegelijk individueel muziekles kunnen krijgen en waar vooral alle geledingen van de vereniging na vele jaren van omzwervingen op allerlei adressen in Helmond, één onderdak hebben gevonden. Destijds was dat een enorme stap in de geschiedenis van Phileutonia.

Hobby

Jansen vindt het belangrijk om maatschappelijk actief te zijn en hij ziet het medebesturen van Phileutonia als een hobby om de hobby van andere mensen mogelijk te maken.  Voldoening vindt hij in de gesprekken met ouders die aangeven hoe geweldig hun kind is veranderd sinds het in groepsverband een instrument bespeelt. Het betreft dan betere concentratie, sociale vaardigheden en schoolprestaties.

Ook het overheidsbeleid is er om die reden op gericht het maken van instrumentale muziek bij de jeugd te stimuleren.. De nieuwe president beschouwt het als een uitdaging om als vereniging aan de jeugd brede kansen te bieden om samen muziek te maken. Daarnaast ziet hij de verdere aanpassing en uitbreiding van het verenigingsgebouw en het energiezuinig maken daarvan, als één van zijn belangrijkste taken.

zeven commissarissen

Naast de presidentswissel zullen er op deze dag ook zeven commissarissen worden geïnstalleerd, te weten de heren Pieter Michielsen (directeur Rabobank Helmond Noord), Huub Jansen (Register accountant en partner bij Crowe Foederer), William Verkoelen (mede-eigenaar ict-bedrijf Digisolve), Ayolt Jilderda (partner octrooibureau LIOC Patents&Trademarks), Bernd Niessen (directielid Hafuba Meubelen), Jeroen Dings (Kaakchirurg Elkerliek Ziekenhuis) en Arjen Vos (Directeur/eigenaar Verbi en VINI.nl).

Het commissariaat van de Koninklijke Stadsharmonie heeft tot taak om gevraagd en ongevraagd advies te geven aan het bestuur over alles wat er in de vereniging omgaat én de vereniging zowel moreel als materieel te ondersteunen. Alle nieuwe commissarissen zijn woonachtig in Helmond en omgeving en hebben zonder uitzondering met veel enthousiasme gereageerd op de uitnodiging van de beschermheer van de vereniging, de heer Jan -Renier Swinkels.

De formele overdracht van het presidentschap en de installatie van de zeven nieuwe commissarissen vinden plaats tijdens een besloten ceremoniële bijeenkomst in het verenigingsgebouw. Aansluitend is er een receptie voor genodigden.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *