Bij de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia heeft zondag een presidentswissel plaatsgevonden. Wim Hillenbrink, de huidige president van deze muziekvereniging, heeft op deze dag zijn functie over gedragen aan Bert Jansen. Bert Jansen is hiermee de 22-ste president van de vereniging geworden. 

De nieuwe president is geen onbekende bij de KSH Phileutonia. Al meer dan 40 jaar is Bert Jansen  ruim betrokken bij Phileutonia en sinds 25 jaar nam hij een plaats in bij de Raad van Commissarissen. In 1983 is hij nog nauw betrokken geweest bij de aankoop van het huidige verenigingsgebouw, aan de Kanaaldijk NW 27B.  De aankoop van het huidige gebouw was destijds een gouden greep. Er werd hiermee een perfecte ruimte gevonden, waar permanent gerepeteerd kan worden, waar instrumentarium en archief veilig kunnen worden opgeborgen. Er konden ook meerdere leerlingen tegelijk individueel muziekles  krijgen. Destijds was dat een enorme stap in de geschiedenis van Phileutonia.

Hobby

Bert Jansen vindt het belangrijk om maatschappelijk actief te zijn en hij ziet het mede besturen van Phileutonia als een hobby om de hobby van andere mensen mogelijk te maken. Het doet hem goed, als hij in gesprekken met ouders van leden te horen krijgt hoe hun kind veranderd is door het in groepsverband bespelen van een instrument. De ouders vinden de resultaten van hun kind terug, in de concentratie, sociale vaardigheden en ook betere prestatie op school. Het is dan meer een win win situatie voor beiden. De nieuwe president beschouwt het als een uitdaging om als vereniging aan de jeugd, bredere kansen te bieden om samen muziek te maken. Er werd ook nog nieuw instrumentarium aangeboden en de jongsten van de vereniging mochten hun geleerde kunsten vertonen.

Zeven nieuwe Commissarissen

Naast het feit, dat er de presidentswissel heeft plaats gevonden, zijn  er op deze dag ook  nog eens zeven nieuwe commissarissen geïnstalleerd. De heren hadden zich verzameld bij het Kasteel. Ze werden vanwege het slechte weer in de koets door de straatcorps van KSH Phileutonia naar het verenigingsgebouw aan de Kanaaldijk NW 27B gebracht.  Het zijn weer  allemaal heren en wel Pieter Michielsen, Huub Jansen, William Verkoelen, Ayolt Jilderda, Bernd Niessen, Jeroen Dings  en Arjen Vos. Helaas moest Arjan Vos verstek laten gaan wegens zakelijke verplichtingen in het buitenland.

Taak van de Commissarissen                                                                                                                   

Het commissariaat van de Koninklijke Stadsharmonie heeft tot taak om gevraagd en ongevraagd advies te geven aan het bestuur over alles wat er in de vereniging omgaat én de vereniging zowel moreel als materieel te ondersteunen. Alle nieuwe commissarissen wonen in Helmond of de directe omgeving. Ze hebben zonder uitzondering met veel enthousiasme gereageerd op de uitnodiging van de beschermheer van de vereniging, Jan -Renier Swinkels om toe te treden tot het commissariaat.

De formele overdracht van het presidentschap en de installatie van de zeven nieuwe commissarissen vonden plaats tijdens een besloten ceremoniële bijeenkomst in het verenigingsgebouw. Na de installatie kregen de nieuwe commissarissen de gelegenheid, om zich aan de aanwezigen voor te stellen. Aansluitend was er een receptie georganiseerd voor genodigden.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Gert H.M. Bouten Reply

    Beste Henk,
    Wederom dank voor deze fantastische fotorapportage. Indrukwekkend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *