CV De Rampetampers maakt als eerste de prins bekend

Carnavalsvereniging De Rampetampers is opgelucht. Want, weg van de 1,5 meter. Dit wil zeggen dat de club voorzichtig hoopt dat ook na de persconferentie van 2 november Carnaval 2022 op een normale wijze gevierd kan gaan worden. Als eerste carnavalsvereniging  in Helmond trappen de Rampetampers dan ook af met de bekendmaking van de hoogheid op vrijdagavond 5 november.

Wie zal dit seizoen de scepter gaan zwaaien? Dat wordt bekend op 5 november in residentie de Fonkel in Helmond. De toegang is gratis en voor alle leeftijden. Gelet op de huidige coronamaatregelen begint de avond op 20.00 uur, zaal open 19.30 uur en eindigt om 24.00 uur. Maar de eindtijd kan zomaar wijzigen als er weer een persconferentie heeft plaats gevonden. Hou hiervoor website (www.rampetampers.nl) en facebookpagina (https://www.facebook.com/rampetampers/) in de gaten.

Prins Ton d’n Urste heeft wegens corona een jaar door mogen regeren samen met zijn 14 schaduwprinsen. Die gaan vanaf deze dag weer door als lid van de raad van elf. Ton d’n Urste zal nog even laten zien dat hij ondanks het coronajaar nog steeds weet hoe je Carnaval moet vieren.

Na ontvangst van de gastverenigingen zal hij nog eenmaal voorgaan in het feestgedruis, om vervolgens de artikelen behorend bij zijn prinselijke waardigheid bij de voorzitter in te leveren. Vervolgens zal dan de nieuwe hoogheid van de Rampetampers, alweer de 57e, aan de aanwezigen worden gepresenteerd.

Ook de dansgroepen zullen laten zien dat ze het coronajaar hebben doorstaan. Als de nieuwe hoogheid bekend is, wordt samen met de bezoekende verenigingen en alle bezoekers een gezellig feest gehouden.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Wijkhuis de Fonkel

Wijkhuis De Fonkel, een gezellig ontmoetingspunt midden in de Binnenstad van Helmond! Ons wijkhuis is modern en toch 'huiselijk' ingericht en biedt volop mogelijkheden voor allerlei activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.