Programmering oktober/begin november 2020 in het Annatheater

Oktober/begin november 2020 in het Annatheater

Zaterdag 3 tot en met zondag 11 oktober: theatervoorstelling “Antigone”

Gratis voor kinderen en jongeren!

Wie zou haar leven geven voor haar idealen? Antigone! Ze zegt nee tegen de wetten van haar land en tegen de macht van haar oom: koning Kreon. Antigone’s broers doden elkaar in de oorlog. Ze vechten om de macht over Thebe. Één broer krijgt een heldenbegrafenis en de ander niet. Wie hem begraaft krijgt de doodstraf. Antigone moet kiezen: haar dode broer laten liggen voor de gieren, of de regels verbreken. Een volwassen voorstelling, door jongeren gespeeld.

 Reacties op onze laatste voorstelling “Yvonne, Prinses van Bourgondië”:

Wethouder Antoinette Maas: “Wat een leuke, originele voorstelling! Erg goed gespeeld en een prachtig decor!”

John van der Sanden, regisseur, schrijver: “Alles klopt in deze voorstelling: spel van zeer hoog niveau, prachtig decor, origineel en oorspronkelijk, ontroerend en voor de zoveelste keer weer het bewijs dat het Annatheater de mooiste voorstellingen maakt in de hele wijde omgeving.”

regie  Lavínia Freitas Vale Germano

spel: Noémi van Asten, Pepijn van den Berg, Rubén Fernando Vargas Domínguez, Bart de Groot, Eva van Hemert, Fenne Kusters, Babette van Leeuwen, Tara Matic, Enna Miličević,

Mosa Veldhuizen,

data  zaterdag 3, zondag 4, vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2020

tijden  vrijdag en zaterdag: 19.30 uur, zondag: 15.00 uur

entree  kinderen/jongeren tot 18 jaar gratis, volwassenen € 10,00

kaarten  www.annatheater.nl

informatie kaartverkoop  06-28104333

 

Dinsdag 6 oktober: gratis proefles “Alleen ik”: werken aan monologen en toespraken

In deze 8 lessen gaan we werken aan toneelmonologen en toespraken; uit de

wereldliteratuur, van beroemde persoonlijkheden of zelf geschreven.

Speel je toneel en zie je tegen al die alinea’s tekst die je alleen moet spelen op? Moet je iets presenteren voor een groep mensen en voel je je onzeker daarover? In deze cursus gaan we stap voor stap werken aan hoe je op een authentieke en sprankelende manier een monoloog of een toespraak houdt.

Op dinsdag 6 oktober kun je gratis de eerste les volgen om te kijken of deze cursus iets voor je is.

 Over de docent:

Lavínia Germano is haar theaterloopbaan in Brazilië als actrice begonnen.

In Nederland heeft ze de opleiding voor theaterdocent/regisseur op de Theaterschool Amsterdam gedaan. Daarna heeft ze de post-H.B.O. acteertraining op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht i.s.m. de Kleine Academie Brussel gevolgd. Verder heeft ze deelgenomen aan vele internationale masterclasses.

Lavínia Germano heeft tientallen toneelstukken geregisseerd en geeft sinds 1985 in Nederland  acteerlessen en cursussen. Op dit moment is ze directeur van het Annatheater, docent van Jeugdtheaterschool Annatheater en regisseur van toneelgroep   Vreemd Beest.

 Tijd: van 20.00 tot 22.00 uur van dinsdag 6 oktober tot en met dinsdag 1 december 2020.

Informatie: Lavínia Germano, tel.: 06-44369288, e-mail: laviniagermano@annatheater.nl

 

Zondag 1 november: Maarten Westra Hoekzema met “Tired of being young”

Toen hij 25 was zag hij de mensen om zich heen de job krijgen die ze altijd wilden, het lief veroveren waar ze altijd naar verlangd hadden en het huis kopen waar ze altijd van gedroomd hadden. Het enige wat hij deed was met open mond toekijken en denken: “Hoe doen ze het toch, hoe krijgen ze het voor elkaar?”
Nu, jaren later ziet hij iedereen om zich heen klagen over de job die ze altijd wilden, het lief waar ze zo naar verlangd hadden en de hypotheek waar ze nog tenminste twintig jaar aan vastzitten. Weer kijkt hij toe met open mond en denkt hij: “Hoe doen ze het toch? Hoe krijgen ze het voor elkaar?”
In Tired of being young vraagt Maarten zich af wat volwassen zijn nu eigenlijk is en vooral of het überhaupt wel nodig is volwassen te worden…
Met zijn voorstellingen weet Maarten Westra Hoekzema op zijn geheel eigen wijze een mengvorm te brengen tussen theater en comedy.

De jury van Het theaterfestival zei eens over zijn werk: “Onderhoudend als comedy en toch…” Met Tired of being young zal dat niet anders zijn.

Pers over Maarten:

Cabaret.nl: “Maarten is een geboren verteller. Als verhalend cabaretier weet hij van a tot z te boeien. Wat Maarten ook vertelt, het publiek hangt aan zijn lippen. Zonder dat hij uitdrukkelijk op zoek is naar de grap valt er in deze voorstelling meer dan genoeg te lachen. Sommige stukken zijn in hun absurditeit ronduit hilarisch. De grappen vloeien natuurlijk voort uit het verhaal en daarmee is hij in de stand-upperige cabarettrend een aangename uitzondering.”

 

Theaterkrant: “Aangrijpend oprecht. Om te koesteren.”

Knack: “Fris en hartelijk theater met een angel.”

Cutting Edge: “Hij bedient zich van verschillende soorten humor, maar is vooral origineel.”

 

datum: zondag 1 november

tijd: 15.00 uur

entree: € 16,00

kaarten: www.annatheater.nl

informatie kaartverkoop: 06-28104333

 

Zaterdag 7 november Farbod met “Vers van de pers”

Zijn hart is als een vogel in een kooi, maar op het podium is het als een blaadje in de wind. Geproduceerd in Iran en geassembleerd in Nederland neemt Farbod Moghaddam (winnaar juryprijs Leids Cabaret Festival 2018) je mee in een mysterieuze reis door zijn ziel. Vlieg mee op een tapijt door de bazaar van zijn geurige en kleurige herinneringen. Zijn voorhuidloze leven biedt namelijk een vat vol spannende avonturen. Avonturen en belevenissen die doorlopen als de wenkbrauw van zijn vader.

Zal hij vrede vinden in zijn hart dat vol verwachting klopt achter een bedje van Perzisch borsthaar? Wordt dit een nacht uit duizenden of één uit duizend en één nachten? Gaat hij eindelijk zijn rijbewijs halen? Verwacht in ieder geval een avond vol emotie, inspiratie. En sarcasme.

De juryprijs winnaar van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2018 combineert Nederlandse nuchterheid met een Iraans temperament, vertelt persoonlijke verhalen met zijn blik gericht op de wereld en is daarin bot, maar ook kwetsbaar. Hoe dan ook, ogenschijnlijk tegenstrijdig en dus altijd spannend.

datum: zaterdag 7 november

tijd: 20.30 uur

entree: € 15,00

kaarten: www.annatheater.nl

informatie kaartverkoop: 06-28104333

Het Annatheater ligt op 1 minuut loopafstand van het NS-station Helmond.

Het adres is Floreffestraat 21a, Helmond. Telefoon: 0492-475255

info@annatheater.nl ; www.annatheater.nl

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *