Project Humanitas Gevaarlijke Liefde uitgebreid

Het project Gevaarlijke Liefde van Humanitas is sinds kort uitgebreid met nieuwe vrijwilligers. Super dat deze dames zich bereid tonen om aan dit project mee te werken. Maar wel jammer dat dit project nodig is, want nog te veel jongeren zijn het slachtoffer van ‘Gevaarlijke Liefde’.

Mel en Sarah

“Ik werd uitgenodigd om een voorlichting bij te wonen en te kijken of het inderdaad bij me past. Nou, daar was geen tweede voorlichting voor nodig! Nadat ik mijn collega zo fantastisch voor de klas zag staan, kreeg ik zelf meteen de kriebels.” Dit vertelt nieuwe vrijwilliger Mel (22 jaar) over haar eerste indruk van het project Humanitas Gevaarlijke Liefde. Nieuwe vrijwilliger Sarah (31 jaar)geeft aan: “Mijn eerste indruk van het project is in één woord fantastisch. Ik vind het een erg gemotiveerd team met trainingen en bijscholingen, waar ik zelf op persoonlijk gebied ook veel van leer.”

Voorlichting

Het project Gevaarlijke Liefde geeft voorlichtingen op middelbaar (speciaal) onderwijs en MBO-opleidingen over thema’s als grenzen, sexting en mensenhandel. Toen Mel en Sarah hoorden over het project, voelden zij beiden de motivatie om zelf iets in dit thema voor jongeren te betekenen. “Het onderwerp raakt me persoonlijk door mijn eigen ervaringen, wat een motivatie omhoog bracht om jongeren te informeren en hiervoor te behoeden”, aldus Mel.

Zowel Sarah als Mel hebben ondertussen hun eerste voorlichting aan jongeren gegeven. Uiteraard na het meekijken met ervaren vrijwilligers en het doorlopen van de training. “De meeste energie krijg ik van het uitdragen van de boodschap en de mooie mensen die ik hierbij ontmoet,” geeft Sarah aan. Mel beaamt volmondig: “Het werkt ook therapeutisch. Ik kan hier mijn energie insteken en het helpt met verwerking. En natuurlijk het gevoel van voldoening dat ik jongeren iets mee kan geven in hun zelfredzaamheid, iets wat ik zelf juist zo nodig had op die leeftijd”.

Spannend ondanks uitgebreide training

Ondanks de uitgebreide training is het geven van voorlichting de eerste keren wel spannend. Bij haar eerste voorlichting vond Mel het zo spannend dat de stift in haar hand aan het meetrillen was bij het schrijven. Ze merkte echter snel dat ze met zoveel meer gemak voor de klas kon staan. Deze spanning is ook Sarah niet vreemd, maar benoemt hierbij: “Van de eerste keer heb ik zoveel geleerd. Dit maakte me een stuk zelfverzekerder voor toekomstige presentaties”. Beide nieuwe vrijwilligers voelen volledig op hun plaats bij Humanitas Gevaarlijke Liefde. “Het gevoel van voldoening na de voorlichting is ook niet te evenaren”, aldus Mel.

Humanitas is natuurlijk ontzettend blij dat ze zulke enthousiaste nieuwe vrijwilligers binnen het project mogen verwelkomen. Voel jij na het lezen ook de motivatie om je als vrijwilliger voor het project Gevaarlijke Liefde in te zetten? Neem dan contact op via gevaarlijkeliefde.helmond@humanitas.nl of bel naar 06 51 81 62 18.

Kijk voor meer informatie op: Gevaarlijke Liefde (humanitas.nl) 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Dit artikel heeft 9 reacties

 1. Saskia Reply

  Wat ontzettend mooi om te lezen dat jullie je hiervoor inzetten en zoveel voldoening ervaren!

 2. Jeanne Vroemen Reply

  Wat goed dat jongeren deze voorlichting krijgen :).

 3. Kimberly Reply

  Super fijn om jullie erbij te hebben! Laten we met z’n allen jongeren blijven voorlichten over dit belangrijke onderwerp ❤️

 4. Daan Reply

  Dank je wel Mel en Sarah, voor jullie enthousiaste inzet bij Gevaarlijke Liefde! En dan ook nog dit hier delen, zodat jullie anderen kunnen inspireren–> super mooi!

 5. Sandra ten Brinck Reply

  Sarah en Mel,
  Top dat jullie je bij deze groep hebben aangesloten!
  Zo belangrijk en zo leuk om leerlingen voor te lichten!!
  Succes!

 6. Evelyn Reply

  Wat leuk dat jullie de vrijwilligers zelf aan het woord laten. Zo krijg je een nog beter beeld wat ze kunnen betekenen voor de scholen/leerlingen. Mooi!

 7. Mireille Reply

  Wat een mooi stukje, over zo’n bangelijk project. Veel plezier en succes dames met het geven van de voorlichtingen.

 8. Jannie Reply

  Wat goed dat jullie vrijwilliger zijn bij dit project. Succes.

 9. Maaike Reply

  Wat fijn dat er vrijwilligers zijn die deze gesprekken voeren met jongeren. Dat is zo belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *