Drie scholen van het voortgezet onderwijs werken mee aan het project ‘Stadspraat in het Geukerspark’. Daarvoor gaan om te beginnen ambtenaren van de gemeente Helmond, leerlingen, drie kunstenaars en Linda Haverkamp van Helmond Marketing in gesprek over het Centrum Visieplan. Dat gebeurt in het park gedurende drie sessies. Woensdag was de eerste ronde.

In dat visieplan staat veel moeilijke ambtelijke taal in en die wordt samen met drie kunstenaars en 120 leerlingen omgezet in beeldtaal. De kunstenaars zijn Hilma Bovenkerk, Petra Downs en melanie Banis. Er wordt na die gesprekken een mural van tien meter breed gemaakt waarop de woorden uit dit Centrum Visieplan zijn uitgebeeld. In dit geval gezien door de ogen van de jongeren.

De murals worden opgehangen aan de bouwhekken in het Geukerspark de komende zomer. Ook komt er een drijvend 3D-kunstwerk in het kanaal, geïnspireerd door dat visieplan. Dat wordt de komende tijd gemaakt door leerlingen van het Dr. Knippenberg College tijdens hun lessen Vormgeving en Media.

Op 14 juli is uiteindelijk de opening van de expositie van murals en kunstwerk in het Geukerspark.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.