Het Annatheater in Helmond was woensdagmiddag het decor van het Theater Kapsalon. Een landelijk georganiseerd protest door de theaters en theatermakers en in Helmond opgepakt door Lavinia Germano van  het Annatheater en John van der Sanden. Het was een samenzijn van zelfstandige theatermakers, publiek en kapster Lonneke in de hoofdrol. Zij was degene die de mensen op het toneel  een mooi kapsel gaf. Terwijl Lonneke in de weer was met schaar en föhn werd het publiek getrakteerd op optredens van theatermakers uit Helmond en omgeving.

Muziek, zang, prachtige teksten, en zelfs een kletser stonden op het podium. De optredens werden afgewisseld met een tafelgesprek. Begeleid door John schoven in drie verschillende rondes theatermakers aan en werden onderwerpen aangesneden als de corona invloeden, gevaren, kansen, uitdagingen en uitputtingsslagen aan de orde.

“Het overheersende gevoel is  de veerkracht en de creativiteit. Dat Den Haag de noodzaak  van Kunst & Cultuur niet inziet betekent dat wij nog duidelijker van ons moeten laten horen. Natuurlijk zijn we boos maar we blijven hier niet in hangen. Resultaat van deze middag: We gaan vaker bij elkaar komen, laten meer en duidelijker van ons horen en gaan plannen maken om gehoord te worden. Zeker in Helmond. Er is veel talent, iets om trots op te zijn en iedereen daarin mee te nemen”, was de conclusie van de initiatiefnemers.

Op het podium stonden: Lonne Goseling, Dave Vermeulen Robbert Bijnen, Otine van Erp & John van der Sanden, Berry Knapen en Anneke Schröder.

(Foto’s: Herbert von Reth)

Video volgt later

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.